05 oct. 2023 | 16:46

Gigi Becali îi umple de bani pe jucătorii de la FCSB, patronul a spus în direct toate sumele. Cât costă Siyabonga Ngezana, după doar șase meciuri

SPORT
Gigi Becali îi umple de bani pe jucătorii de la FCSB, patronul a spus în direct toate sumele. Cât costă Siyabonga Ngezana, după doar șase meciuri

Gigi Becali plătește cele mai mari salarii din SuperLiga României, iar bugetul doar de la acest capitol este de aproximativ șapte milioane de euro. Și la prime și bonusuri, lucrurile arată foarte bine pentru jucători. Patronul FCSB a dezvăluit toate sumele în direct.

Gigi Becali a dat în vileag care sunt primele și bonusurile de la FCSB

Gigi Becali cheltuie anual, doar cu salariile de la FCSB, aproximativ șapte milioane de euro, deși echipa nu a mai câștigat titlul din anul 2015. Cel mai mare contract de la echipă, dar și din SuperLiga României, îl are Vlad Chiricheș, care câștigă 40.000 de euro pe lună, conform înțelegerii semnate în vară, când a venit „liber de contract”, după ce a plecat de la Cremonese.

Căpitanul naționalei este acum accidentat, iar patronului a început să-i pară rău după bani și au apărut zvonuri că se gândește ca în această iarnă să se despartă de el și să facă o economie serioasă. Vlad Chiricheș i-a adus o sumă importantă în anul 2014, când s-a transferat la Tottenham: 9,5 milioane de euro.

Gigi Becali a dezvăluit care este strategia de la FCSB în ceea ce privește primele și bonusurile. Jucătorii nu vor încasa niciun ban în plus, dacă vor câștiga titlul. Omul de afaceri recompensează foarte generos performanțele serioase din cupele europene.

„Jucătorii nu au niciun ban la câştigarea titlului. La cupele europene au 100.000 de euro pentru Champions League, 50.000 de euro pentru Europa League şi 30.000 de euro pentru Conference League”, a declarat omul de afaceri din Pipera.

Gigi Becali, ofertă specială pentru Vlad Chiricheş şi Florinel Coman

Vlad Chiricheş şi Florinel Coman au cele mai mari contracte de la FCSB, dar pot câștiga mai mult decât colegii lor, dacă echipa ajunge în grupele Champions League. „Mbappe” are și o clauză de cinci milioane de euro, în cazul în care o formație din străinătate vrea să-l transfere.

„Vlad Chiricheş şi Florinel Coman au primă 300.000 de euro dacă prindem Champions League. Trebuie să îi dai lui Florinel Coman o încurajare, un plus. Dacă el n-a plecat, îi vede pe ceilalţi. Ăla a plecat, ăla a plecat, toţi ăia care erau sub el au plecat… Şi atunci vreau să îi dau o încurajare”, a spus Gigi Becali la Fanatik.

Florinel Teodor Coman in meciul de fotbal dintre FCSB si Universitatea Cluj. Sursa FOTO: SPORT PICTURES

FCSB a ratat calificarea în grupele Europa Conference League în acest sezon, după ce a fost eliminată de Nordsjaelland din turul trei preliminar.

Sud-africanii au aflat câți bani costă Siyabonga Ngezana

În momentul în care Gigi Becali a dat de înțeles că vrea să se despartă de Vlad Chiricheș a rostit și numele înlocuitorului acestuia: Siyabonga Ngezana. „Este mai bun decât Chiricheș”, a tunat patronul, deși l-a văzut la lucru pe fundașul sud-african în doar șase partide.

Jucătorul a fost adus de impresarul Florin Vulturar și l-a costat 600.000 de euro, iar presa din Africa de Sud susține că acum prețul lui este de șapte milioane de euro. Ar însemna ca Becali să-și scoată de aproape 12 ori suma pe care a investit-o.

Gigi Becali este încântat de el și i-a transmis impresarului că vrea și un atacant din Africa de Sud. Una dintre cele mai importante condiții pe care trebuie să le îndeplinească viitorul jucător de la FCSB este să fie de credință ortodoxă.