14 sept. 2023 | 13:55

Funcția nouă de la WhatsApp care te duce cu gândul la Facebook. Ce este Channels, cum te ajută

ACTUALITATE
Funcția nouă de la WhatsApp care te duce cu gândul la Facebook. Ce este Channels, cum te ajută

Gigantul Meta a anunțat lansarea Channels, o nouă funcție care se vrea utilă pentru toți utilizatorii WhatsApp.

Acest nou produs ar urma să le permită utilizatorilor să își vizualizeze propriile postări, în același fel în care o fac, spre exemplu, pe Facebook sau Twitter (anterior cunoscut sub numele de X), conform informațiilor furnizate de AFP.

Channels)sunt acum disponibile în 150 de țări, conform unui comunicat de presă emis de Meta. Cu toate acestea, mai mulți utilizatori WhatsApp din Statele Unite al Americii au raportat că această funcție nu este încă disponibilă în țara de origine a Meta, lucru mai mult decât bizar, în context.

În regiunile în care produsul a fost, într-adevăr, lansat, utilizatorii WhatsApp pot acum să urmărească un cont care oferă un canal, apoi să vizualizeze mesajele publicate într-o secțiune separată de conversațiile obișnuite de pe platformă.

Funcția nouă de la WhatsApp se află de ceva vreme în suita Telegram

Similar cu alte rețele de socializare precum X sau Facebook, utilizatorii vor putea reacționa la mesaje folosind comentarii sau emoticoane dintre cele mai diverse. Channels aduce aminte și de o funcție deja disponibilă pe o altă rețea de mesagerie concurentă. Vorbim, în acest caz, de Telegram.

Meta a dat asigurări că Channels este sută la sută confidențial deoarece niciun utilizator WhatsApp nu poate afla ce canale urmărește un alt cont, spre exemplu.

De asemenea, platforma le permite administratorilor unui canal să refuze, fără a fi nevoie de justificare, în acest sens, accesul unui utilizator la conținutul produs de canalul respectiv.

În momentul de față, posibilitatea de a crea un canal este limitată la anumiți utilizatori, dar Meta intenționează să extindă această facilitate pentru toate conturile, în perioada imediat următoare.

Meta este cunoscută pentru că în mod regulat adaugă noi funcționalități pe platformele existente și chiar lansează noi rețele, cel mai bun exemplu fiind Threads, un concurent al lui X, care a fost lansat la începutul lunii iulie.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele