13 feb. 2023 | 11:43

FOTO Umilință maximă pentru Putin. Cum a rămas Rusia fără 31 de tancuri într-o singură zi, Ucraina schimbă strategia

ULTIMA ORĂ
FOTO Umilință maximă pentru Putin. Cum a rămas Rusia fără 31 de tancuri într-o singură zi, Ucraina schimbă strategia

Mai multe imagini de pe câmpul de luptă din Ucraina au ajuns virale pe rețelele sociale. Un videoclip în care tancurile rusești sunt făcute una cu pământul a băgat spaimă în oricine mai credea în superioritatea militară a Kremlinului.

Ucraina a distrus 31 de tancuri rusești „de elită”

Distrugerile provocate de armele ucrainene au avut loc pe frontul de est, lângă orașul Vuhledar, iar imaginile surprinse de o dronă dezvăluie explozii care par să „topească” tancurile trimise de președintele rus Vladimir Putin.

Potrivit fotografiilor apărute în mediul online, haosul pare că a pus stăpânire pe soldații ruși în momentul în care a început atacul, unii fiind zdrobiți chiar de propriile tancuri în timp ce fug.

Armata Kievului apelează la drone

O estimare a Rusiei menționează că forțele Kremlinului au pierdut 31 de vehicule blindate într-o singură zi, în urma unor bombardamente ale ucrainenilor cu ajutorul dronelor. Mai mult, comentatorii ruși confirmă că pierderile catastrofale sunt cauzate de gafele comandanților care au ordonat recruților prost pregătiți să atace, notează The Sun.

Canalele pro-război sunt furioase din cauza pierderilor grele

Unul dintre ei a spus: „Unitățile noastre de elită au devenit o țintă ușoară, cel puțin 30 de piese de echipament pierdute cu tancuri în flăcări”, iar analistul de război Igor Strelkov a relatat: „Pierderile s-au dovedit a fi unilaterale, ucrainenii au împușcat atacatorii ca într-o galerie de tir”. Un canal militar moscovit a raportat că cele 31 de vehicule pierdute erau din Brigada Marină 155 Separată de Gărzi din Flota Rusă din Pacific.

Un alt corespondent de război, Serghei Mardan, a reacționat: „Iată forțele armate ale Federației Ruse după un an de ostilități pe scară largă… călcate în picioare în apropierea orașului strategic Vuhledar, pierzând echipamente și oameni. Și nimeni nu este de vină pentru nimic”.

După această umilință rușinoasă, criticii au atacat rolul controversatului comandant al grupului de Est, locotenentul general Rustam Muradov, cerând ca acesta să-și asume responsabilitatea pentru carnagiu. Muradov este un aliat apropiat al comandantului Valeri Gherasimov. Chiar și canalele pro-război, care trâmbițează agresiunea rusă, și-au arătat nemulțumirea față de „incompetența completă” arătată de Rustam.

„Terminatorul” rușilor a fost distrus în Donbas

Săptămâna trecută, apărătorii ucraineni au anunțat că au distrus vehiculul de luptă BMPT „Terminator”, în apropiere de Kreminna (regiunea Donbas). Vestea a fost dată de șeful Administrației Militare Regionale Luhansk, Serhii Haidai, pe Telegram. Acesta a ținut să ironizeze propaganda rusă, care se lăudase cu blindatul „imposibil de avariat”.