30 iul. 2023 | 12:13

Fotbalista care a marcat mai multe goluri decât Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo, ar putea face și mai multă istorie. Cine este Christine Sinclair

ACTUALITATE
Fotbalista care a marcat mai multe goluri decât Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo, ar putea face și mai multă istorie. Cine este Christine Sinclair

Christine Sinclair este fotbalista care a reușit să marcheze mai multe goluri decât Messi sau Ronaldo. Află cine este cea care reușește o asemenea performanță pe teren.

Diana Matheson era fascinată de performanțele pe care coechipiera sa, Christine Sinclair, le reușea pe teren. Într-o zi, în timpul unui meci important, Diana devine tentată să-și verifice telefonul. În ciuda conștientizării că ar trebui să-și păstreze toată atenția asupra jocului, curiozitatea pentru evenimentele din Edinburg, Texas, a fost copleșitoare.

În momentul acela, un gol extraordinar și istoric era marcat de Christine Sinclair într-o partidă împotriva St. Kitts și Nevis. Golul a fost unul remarcabil nu doar pentru magnitudinea scorului (11-0 în favoarea Canadei) ci și pentru însemnătatea sa personală pentru Sinclair.

fotbalista multe goluri

Dribblingul lui Sinclair impotriva suedezei Karolina in timpul Semifinalelor Cupei Mondiale feminine din 2003

Aceasta devenise liderul tuturor timpurilor pentru golurile marcate la nivel internațional, atât în fotbalul masculin, cât și în cel feminin, poziționându-se peste legende precum Abby Wambach, Mia Hamm, Cristiano Ronaldo sau Messi.

Pentru Diana Matheson, care a fost alături de Sinclair pe teren și în afara lui de-a lungul carierei, momentul acela a fost deosebit de emoționant. Își aducea aminte cum a urmărit, cu admirație și respect, reluarea golului istoric în ianuarie 2020, pe propriul ei telefon. Era o încununare a muncii și devotamentului lui Sinclair față de fotbal, și un moment de mândrie pentru întreaga națiune canadiană.

Christine Sinclair, o adevărată campioană a fotbalului, nu și-a cunoscut succesul peste noapte. Încă de la debutul său în echipa națională a Canadei la vârsta de doar 16 ani, ea a demonstrat un talent impresionant și o determinare greu de egalat.

Fotbalista care a înscris mai multe goluri atât din fotbalul feminin, cât și din cel masculin

Provenind dintr-o familie de sportivi, Sinclair a excelat în diverse sporturi, dar fotbalul a devenit în cele din urmă pasiunea ei unică și cea mai îndrăgită. Încetul cu încetul, și-a dezvoltat calitățile de marcator și a devenit cunoscută pentru capacitatea sa rară de a marca din aproape orice poziție.

Dar fotbalul este un sport care pune la încercare nu doar trupul, ci și mintea jucătorilor. Sinclair a trebuit să-și adapteze jocul odată cu înaintarea în vârstă, trecând de la un stil bazat pe dinamism și viteză la unul centrat pe controlul mingii și poziționare. Această abilitate de a se adapta a fost unul dintre secretele succesului ei continuu. Cunoașterea jocului și inteligența ei pe teren au fost recunoscute și de foștii săi antrenori și coechipieri.

Eforturile și performanțele lui Sinclair nu au fost în zadar. Succesul pe care l-a adus echipei Canadei a fost de-a lungul anilor remarcabil, culminând cu o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Cu o ultimă Cupă Mondială feminină în față, toți ochii erau ațintiți spre ea și echipa sa. Diana Matheson și Kenneth Heiner-Møller, antrenorul echipei naționale feminine a Canadei, erau convinși că Sinclair avea șanse mari să conducă echipa către glorie.

fotbalista multe goluri

Sinclair si medalia de aur obtinuta la Olimpiada de la Tokyo din 2020

Cu o jucătoare ca ea în echipă, nu puteau decât să fie optimiști cu privire la perspectiva de a ajunge în fazele eliminatorii ale competiției. Cu toate acestea, recunoșteau că nu va fi o sarcină ușoară, deoarece adversarii erau de temut și competiția era puternică.

Astfel, cu întregul ei bagaj de experiență și talente, Christine Sinclair intra într-o nouă aventură fotbalistică. Cu privirea către viitor, ea avea o ultimă șansă de a adăuga un alt trofeu mare în palmaresul său impresionant. Așadar, echipa Canadei se pregătea să lupte pentru a face din visul lor de a deveni campioană mondială o realitate. Diana Matheson era hotărâtă să fie alături de Sinclair în fiecare pas al acestei călătorii, aducându-și propria contribuție la povestea remarcabilă a fotbalului feminin canadian, potrivit CNN.