11 apr. 2023 | 07:49

Filmul românesc de pe Netflix care-ți arată căile nebănuite ale dragostei: iubire, sex și trădare

ACTUALITATE
Filmul românesc de pe Netflix care-ți arată căile nebănuite ale dragostei: iubire, sex și trădare

Filmul românesc de pe Netflix care te va pune pe gânduri în ceea ce privește o relație de cuplu este „Bună! Ce faci?”.

După 20 de ani de căsnicie fericită Gabriel și Gabriela nu mai simt nici o atracție unul față de celălalt. Să fie asta tot ce viața le mai poate oferi? După ce își petrec cîteva nopți comunicând pe internet cu un necunoscut, amîndoi se îndrăgostesc – fără să știe că, de fapt, s-au găsit tot unul pe celălalt.

Astfel, atracția pasională pentru necunoscut se amestecă cu sentimentul de vinovăție că își înșală partenerul de o viață. Încă și mai confuz este băiatul lor Vladimir, un adolescent cu o viață sexuală foarte activă, cînd descoperă că si părinții săi sunt mânați de dorințe. Într-o zi însă întâlnirea celor doi amanți virtuali devine inevitabilă.

Filmul românesc de pe Netflix, comedia romantică ce te va pune pe gânduri

„Bună! Ce faci?” este un film românesc din 2011, regizat de Alexandru Maftei. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Dana Voicu, Ionel Mihăilescu, Paul Diaconescu și Ana Popescu. Ca gen, acest film este o comedie romantică cu elemente de dramă.

Filmul a obținut câteva premii naționale și internaționale, criticii de specialitate afirmând la momentul respectiv că apariția lui poate reprezenta un început de diversificare necesară în cinematografia românească.

Scenariul filmului a fost scris de actrița și scriitoarea Lia Bugnar, după o idee de Alexandru Maftei, acest lucru fiind specificat pe genericul de început. Povestea este inspirată dintr-un fapt divers prezentat la începutul anului 2006, în rubrica „Cu ochii-n 3,14” din revista Dilema Veche de jurnalistul Mircea Vasilescu. Știrea fusese publicată de cotidianul italian Corriere della Sera printre „cele mai năstrușnice știri ale anului 2005”. Notița era despre doi soți plictisiți care corespondau fără a ști că discută unul cu celălalt. Ei au corespondat pe chat, folosind un nickname, și și-au dat seama că se potrivesc (în idei, gusturi, valori etc), dându-și întâlnire la șase luni după primul lor contact virtual.