05 mart. 2023 | 10:32

Fiarele despre care se credea că au dispărut îngrozesc acum un sat din Dolj. Sfâșie tot ce prind in cale

ULTIMA ORĂ
Fiarele despre care se credea că au dispărut îngrozesc acum un sat din Dolj. Sfâșie tot ce prind in cale

Fiarele care în urmă cu un an făceau ravagii în zona Dunării, pun de această dată pe jar pe locuitorii județului Dolj. Cetățenilor le este frică să iasă din case, mai ales după ce noaptea se așterne.

În urmă cu un an, menționam într-un articol anterior despre fiarele sălbatice care amenința fauna din zona Dunării. De această dată, șacalii își fac de cap într-o comună din județul Dolj. Zeci de animale sunt sfâșiate în timpul nopții, iar locuitorilor le este teamă să mai iasă din case.

Un fermier s-a trezit în mijlocul nopții din cauza zgomotelor care proveneau din curtea sa. Fiarele i-au atacat animalele din curte, unde 9 miei și 11 oi au fost sfâșiate de către aceștia.

„Am auzit zgomote, zbierau, pe la 3 și am ieșit cu lanterna și când am venit aici am găsit făcut praf tot. Și au fugit, n-am apucat să văd bine că fiind beznă, negură. Dar au făcut prăpăd, prăpăd. M-a distrus. Asta e!”, a declara fermierul.

Soția acestuia a afirmat că a găsit animalele pe jos și că îi este frică să mai iasă din casă, mai ales că toaleta se află în curte și uneori mai ies noaptea. Localnicii au afirmat că de ani trăiesc cu frica haitelor de șacali din zonă și că uneori, aceștia pot fi auziți noaptea, doar că este prima oară când atacă animalele din curte.

„Același coșmar care-l petrecem noapte de noapte. E cam de acuma 4, 5 ani. Nu există să ies din 2 în 2 ore să nu aud urlând peste tot câmpul”, a declarat un alt localnic.

Fiarele ucid animalele din gospodăriile localnicilor unei comune din județul Dolj

Edilul comunei Călărași a afirmat că un motiv pentru care aceștia au început să atace animalele din curțile oamenilor poate consta în faptul că nu mai au ce mânca și că, cel mai probabil, își vor mai face apariția până când produsele de pe câmp vor apărea, însă că trezesc frică sătenilor.

fiarele dolj

Sacalii au inceput sa atace animalele din gospodariile localnicilor judetului Dolj

Localnicii așteaptă acum ca autoritățile locale să ia măsuri înainte de a rămâne fără animale în gospodăriile lor. Directorul Direcției Agricole Dolj, Sorin Agapie a afirmat că se vor ocupa să-i sprijine pe fermierii care se vor afla în această situație și că este o problemă la nivel de județ.

Potrivit localnicilor, șacalii au vizuinile în zona digurilor, iar în ultimii 2-3 ani au fost semnalate în nenumărate ori apariția fiarelor. Ministrul Agriculturii, Petre Daea a declarat că „măsurile trebuie luate și aici nu mai trebuie să mai stăm, să mai măsurăm, să mai numărăm șacalii. Aici trebuie să reducem efectivul de șacali, pentru că a crescut atât de mare și iată că au intrat în gospodărie”.