11 ian. 2023 | 10:46

EXCLUSIV. Fenomen rar, miercuri dimineață, în București și în alte orașe din România. Cum explică experții faptul că a fost întuneric afară până aproape de ora 9

ULTIMA ORĂ
EXCLUSIV. Fenomen rar, miercuri dimineață, în București și în alte orașe din România. Cum explică experții faptul că a fost întuneric afară până aproape de ora 9

Bucureștiul se află sub un cod galben de ploi, de marți ora 10:00 până joi ora 10:00, au anunțat meteorologii. Din cauza norilor groși care stagnează asupra Capitalei, bucureștenii au avut în dimineața aceasta parte de un fenomen rar.

Fenomen rar deasupra Bucureștiului

Din cauza plafonului de nori foarte gros și jos care străbate orașul, Capitala a fost în dimineața aceasta scufundată într-un întuneric neobișnuit.

Bucureștenii au putut observa cum la ora 9 dimineață era aproape beznă în tot orașul.

Directorul executiv ANM, Florinela Georgescu, a vorbit despre fenomenul rar apărut în Capitală.

Aceasta spune că oamenii nu au de ce să își facă griji în privința fenomenului, cauza acestuia fiind plafonul de nori denși deasupra orașului.

„Vedeți că plouă din nou, plafonul de nori este foarte jos, stratul de nori este foarte gros consistent și blochează lumina soarelui, nu este altceva decât faptul că nebulozitatea este foarte puternică.

Soarele răsare și a răsărit ca în fiecare zi, este întuneric din cauza nebulozității acesteia foarte groase. Chiar și eu am observat în această dimineață, dar nu este vreun fenomen de natură astronomică. Dacă ar fi vorba despre o eclipsă am fi știut”, a declarat directorul executiv ANM, Florinela Georgescu, pentru Playtech.

Cât va mai ploua în București

Meteorologii ANM au anunțat că în București, cerul va fi mai mult noros și va ploua până joi dimineață, iar cantitățile de apă acumulate vor depăși 25…30 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi de 7…11 grade și cele minime de 2…5 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare (în jurul a 45 km/h).

„Este un strat gros de nori care va mai sta, astăzi, poate și la noapte în zona noastră. Posibil ca și mâine dimineață, poate nu va fi la fel de puternic dar un cer mai noros mai putem avea zilele viitoare”, a mai declarat Florinela Georgescu.

Reporter: Gabriela Del Pupo