27 dec. 2023 | 09:44

Dumitru Dragomir va primi pensie specială în 2024 de la statul român: ”O să fiu mai bogat”. Ce sumă va încasa

SPORT
Dumitru Dragomir va primi pensie specială în 2024 de la statul român: ”O să fiu mai bogat”. Ce sumă va încasa

Dumitru Dragomir este cunoscut din perioada în care a fost președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, dar a avut o perioadă în care a fost implicat și în politică. ”Corleone” așteaptă anul 2024 pentru a încasa pensia specială de la statul român și se laudă ca va primi o mică avere.

Câți bani va încasa Dumitru Dragomir în 2024

Dumitru Dragomir a avut patru mandate consecutive în fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal, din 1996 până în noiembrie 2013, când a pierdut alegerile în fața lui Gino Iorgulescu. Acesta l-a bătut cu 11-7.

Fostul șef al Ligii Profesioniste de fotbal a dezvăluit că în 2024 va primi pensie specială. Acesta susține că mai are de încasat o parte din pensia de parlamentar, în valoare de 7.000 de lei lunar. Dumitru Dragomir a fost parlamentar în două legislaturi, în perioada 2000 – 2008.

“La anul o să fiu mai bogat, poate, pentru că îmi dau și pensia specială din urmă. Pensia de parlamentar. Acum e lege. Trebuie să îmi dea pensiile din urmă. Am de luat pe câteva luni. Am două legislaturi întregi.

70 și ceva de milioane de lei pe lună (n.r. peste 7.000 de lei), atât are un parlamentar. Trebuie să mi-o dea doar pe câteva luni și devin mai bogat”, a mărturisit Dumitru Dragomir, pentru Fanatik.

Dumitru Dragomir va primi pensie specială în 2024 de la statul român: ”O să fiu mai bogat”. Despre ce sumă este vorba

Dumitru Dragomir a fost președintele Ligii Pofesioniste de Fotbal.

Dumitru Dragomir a fost aproape de faliment

Dumitru Dragomir a făcut dezvăluiri despre perioada neagra din 2013, atunci când a fost la un pas de faliment, după ce împrumutase bani de la bancă pentru a începe o nouă afacere. Omul de afaceri a mărturisit gândurile care îi treceau prin minte în cel mai greu an din viața sa,

”Acum zece ani îmi venea să îmi pun ștreangul de gât. Așa se zice în popor, dar eram distrus. Pierdeam tot. Cel mai mult am pierdut patru milioane de dolari o dată. Într-o singură zi, la business. Era să alunec cu totul. Aveam pensie bună, dar copiii mei sufereau.

Am luat niște bani împrumut și am cumpărat niște saloane de evenimente. Am făcut cinci  saloane de evenimente, cele mai frumoase din România”, a povestit Dumitru Dragomir pentru sursa citată.

Citește și: Începe procesul lui Dumitru Dragomir cu o întârziere de șase ani și o condamnare anulată. Acuzat că a luat mită trei milioane de euro

Salariul uriaș al lui Dumitru Dragomir când era șef la LPF

Adrian Porumboiu, fostul patron al echipei FC Vaslui, a vorbit despre Dumitru Dragomir și a dezvăluit că salariu încasa acesta în fiecare lună, când era în fruntea LPF. Acesta a comparat venitul fostului șef de la ligă cu cel al președintelui SUA din acea vreme.

“Cei care răspund și cei care conduc liga sunt niște administratori care sunt angajați de către cluburile respective, de către acționari. Iar aici lucrurile au fost confuze. Pentru că Mitică se credea șef și peste aceste cluburi.

Citește și: Dumitru Dragomir, acuzații dure la adresa lui Gigi Becali: ”Avea oftică pe mine. M-a curățat din închisoare”

Nu, el era angajat. Avea un salariu cu care, probabil, la un anumit moment concura cu salariul președintelui Statelor Unite ale Americii. Avea vreo 20.000 de euro net, lunar”, a spus cu ceva timp în urmă, Adrian Porumboiu.

După ce a pierdut alegerile de la Ligă, Dumitru Dragomir s-a implicat în afaceri imobiliare și susține că averea lui depășește 100 de milioane de euro.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele