Drama „babei comuniste”: Luminița Gheorghiu a murit cu o durere imensă în suflet – „Eu am luat locul întâi și la durere”

ACTUALITATE
Drama „babei comuniste”: Luminița Gheorghiu a murit cu o durere imensă în suflet - „Eu am luat locul întâi și la durere”
10 apr. 2023 | 19:23

Luminița Gheorghiu a fost una dintre cele mai talentate actrițe pe care le-a avut vreodată România și a plecat dintre noi mult prea devreme.

Totuși, marea artistă a lăsat în urma sa o sumedenie de filme despre care a spune că a jucat extraordinar pare prea puțin.

Între cele mai cunoscute pelicule ale sale se numără Moromeții, din anul 1987, în regia lui Stere Gulea, dar și Sunt o babă comunistă, din 2013, sub „bagheta” aceluiași Gulea.

luminita-gheorghiu-poveste-drama-moarte

Actrița Luminița Gheorghiu, în Moromeții (1987), în regia lui Stere Gulea. În imagine, ea se află alături de Victor Rebengiuc

Definiția unui artist complet

luminita-gheorghiu-poveste-drama-moarte

Posterul oficial în limba engleză al filmului Sunt o babă comunistă (2013), în regia lui Stere Gulea. În imagine, Luminița Gheorghiu

Luminița Gheorghiu și durerea imensă care a măcinat-o ani de zile

Iubita actriță, Luminiţa Gheorghiu, a murit la vârsta de 71 de ani, în data de 4 iulie 2021, lăsând un gol imens în inimile cinefililor care au iubit-o.

De altfel, un gol imens și-a făcut loc și în sufletul acesteia, pe timpul vieții sale. Conform propriilor declarații, în ciuda faptului că a jucat de multe ori roluri de mamă, ea a trebuit să înfrunte propria durere, de vreme ce și-a pierdut un copil.

„Iuliana o chema şi avea şase ani jumătate. Am un înger acum. După Revoluţie, mă uitam cum mamele îşi conduceau pe ultimul drum fetele de 18-20 de ani, în rochii de mireasă, şi mă gândeam: Doamne, ele sunt mai lovite decât mine. Eu am luat locul întâi şi la durere!”, a povestit aceasta pentru emisiunea Happy Hour.

„Am avut (spun am avut pentru că am pierdut un copil) două fete minunate. Eu am fost cam severă ca mamă, dar şi ele m-au ascultat. Le-am dus la pian, la chitară, la mandolină, la dans sportiv, la tot ce trebuie, după părerea mea, și în magazinele pentru copii”, spunea, de asemenea, Luminița Gheorghiu, pentru sursa citată anterior.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele