09 iun. 2023 | 08:02

Donald Trump, inculpat în dosarul arhivelor Casei Albe. Șapte capete de acuzare

ULTIMA ORĂ
Donald Trump, inculpat în dosarul arhivelor Casei Albe. Șapte capete de acuzare

Fostul președinte american, Donald Trump, a fost pus sub acuzare de un mare juriu federal pentru reținerea de documente guvernamentale clasificate și obstrucționarea justiției, potrivit unui avocat al fostului președinte american și unei alte surse familiare cu acest caz.

Cazul penal, intentat de Departamentul de Justiție al SUA, reprezintă un alt eșec juridic pentru Trump, în timp ce acesta încearcă să recâștige președinția SUA anul viitor. El se confruntă deja cu un proces penal în New York, care urmează să fie judecat în martie.

Actul de acuzare rămâne sub sigiliu și nici măcar Trump nu știe ce conține

Trump a declarat pe rețelele de socializare că a fost citat să se prezinte marți la tribunalul federal din Miami. „SUNT UN OM INOCENT!”, a scris el pe platforma sa socială Truth Social, transmite Reuters. El este inculpat în dosarul arhivelor Casei Albe, de unde se spune că a sustras documente care i-au fost găsite la reședință.

Un purtător de cuvânt al consilierului special Jack Smith, oficialul Departamentului de Justiție care se ocupă de anchetă, a refuzat să comenteze. Este ilegal ca guvernul să comenteze public orice chestiune sigilată de marele juriu.

Trump se confruntă cu șapte capete de acuzare în acest caz federal, a precizat sursa, care a vorbit sub rezerva anonimatului.

Actul de acuzare rămâne sub sigiliu și nici măcar Trump însuși nu a văzut încă ce conține acesta. Echipa sa juridică a fost notificată cu privire la cele șapte acuzații ca parte a unei citații prin care i se ordonă lui Trump să se prezinte în instanță, a precizat sursa.

Avocatul lui Trump, Jim Trusty, a declarat că aceste acuzații includ conspirație, declarații false, obstrucționarea justiției și păstrarea ilegală a unor documente clasificate în conformitate cu Legea spionajului. El a spus că se așteaptă să vadă actul de acuzare, zilele acestea.

Donald Trump și-a anunțat intenția de a candida din nou la președinția SUA.

Este pentru prima dată în istoria Statelor Unite când un fost preşedinte se confruntă cu o inculpare federală.