13 nov. 2023 | 11:59

Dezvăluire după zece ani. De ce nu a fost făcut public dosarul despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher

SPORT
Dezvăluire după zece ani. De ce nu a fost făcut public dosarul despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher

În ultimii ani, au apărut foarte puține detalii despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher. Avocatul familiei fostului pilot de Formula 1 a dezvăluit de ce raportul privind starea de sănătate a acestuia nu a fost făcut public niciodată și totul e ținut la secret. Iată care este motivul.

De ce nu sunt dezvăluite detalii despre sănătatea lui Michael Schumacher

Pe 29 decembrie 2013, viața lui Michael Schumacher avea să se schimbe definitiv. A suferit un accident la schi, în stațiunea franceză Meribel, cu traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală. De la acel episod, se știu foare puține detalii despre starea de sănătate a campionului mondial.

Michael Schumacher este ținut departe de ochii publicului de când a suferit teribilul accident de schi. Dar avocatul familiei campionului mondial de F1, Felix Damm, a dezvăluit de ce nu a apărut dosarul despre starea acestuia de sănătate.

Dezvăluire după zece ani. De ce nu a fost făcut public dosarul despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher

Michael Schumacher este de șapte ori campion mondial de Formula1.

”Am discutat și noi dacă acest lucru ar fi posibil. Ne-am întrebat, deci, dacă publicarea unui raport privind starea de sănătate a lui Michael ar fi sau nu calea potrivită. Dar, acesta nu ar fi fost în niciun caz finalul și ar fi urmat să fim întrebați în mod constant despre schimbările care au loc. Nu cei afectați sunt cei care hotărăsc când subiectul se încheie, în ceea ce privește instituțiile media.

Ar putea să ni se ceară, apoi, un alt raport din nou și din nou și să fim întrebați în mod constant cum mai arată situație – la o lună, două, trei sau chiar la ani după mesajul inițial”, a declarat Felix Damm, potrivit The Sun.

Avocatul a mai spus că înțelege că fanii lui Michael Schumacher sunt interesați de starea sa de sănătate, dar crede că aceștia ar trebui să respecte intimitatea familiei germanului.

Nou documentar despre Michael Schumacher

Un nou documentar despre viața lui Michael Schumacher, în vârstă de 54 de ani, va fi lansat luna viitoare, în ultimele zile din 2023. Acesta va fi difuzat pe data de 28 decembrie.

Cei de la ARD pregătesc un documentar în cinci episoade, în încercarea de a arăta ceea ce s-a întâmplat cu legenda din Formula 1. De assemenea, fanii lui Michael Schumacher vor afla și cum a decurs ascensiunea pilotului, ajuns printre cei mai buni din istoria Formulei 1.

Citește și: Detalii noi despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher. Dezvăluirile unui prieten apropiat: ”Caz fără speranță”

Este de așteptat ca nici acest documentar să nu conțină prea multe detalii despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher, despre care soția sa, Corinna s-a limitat să afirme că ”este altfel”.

În 2021, Netflix a produs un documentar în care apare Corinna, soția lui Michael, care a vorbit despre felul în care s-a schimbat viața familiei după accidentul pilotului.

Ralf Schumacher, despre fratele său

Într-un interviu acordat la începutul lunii noiembrie unei reviste germane, Ralf Schumacher, a vorbit despre fratele său și și-a exprimat întregul sprijin pentru familia septuplului campion.

”Din păcate, uneori viața nu este corectă, dar trebuie să acceptăm asta”, a spus Ralf Schumacher, fratele fostului mare campion.

Citește și: Glumă proastă făcut la TV despre Michael Schumacher. Ce s-a întâmplat

Michael Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari). El s-a retras prima dată din Formula 1 la finalul anului 2006, apoi a revenit în Marele Circ în 2010 și a fost pilotul celor de la Mercedes.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele