18 oct. 2023 | 23:01

De ce a plecat Gheorghe Hagi, „val-vârtej” de la petrecerea lui Ianis. „Când e de muncă, muncim”

SPORT
De ce a plecat Gheorghe Hagi, „val-vârtej” de la petrecerea lui Ianis. „Când e de muncă, muncim”

Gheorghe Hagi a recunoscut că a nu a stat până la final la petrecerea pe care Ianis a organizat-o, după meciul România – Andorra, în care au fost invitați atât membrii din familia lui, dar și ai viitoarei soții. Fostul căpitan al echipei naționale a dezvăluit că a plecat mai devreme pentru că avea antrenament cu echipa Farul Constanța

Gheorghe Hagi a plecat mai devreme de la petrecerea organizată de Ianis

Ianis Hagi a dat petrecere mare la finalul meciului România – Andorra, iar imaginile în care a dansat au devenit virale. Nu a fost însă o petrecere de logodnă, așa cum s-a scris în presă, ci doar un moment festiv în care fotbalistul și-a invitat familia să cunoască rudele viitoarei soții, Elena Tănase. De la această întâlnire a plecat mult mai devreme doar Gheorghe Hagi. Motivul? Avea antrenament programat și nu a vrut să întârzie.

„Dacă era zi de antrenament, ce să fac? Una e una, alta e alta. N-a fost logodnă, a fost doar un moment în care a trebuit să ne cunoaștem unii cu ceilalți. Logodna va fi în altă zi. Bineînțeles, nouă ne place să dansăm și să cântăm. Când e de muncă, muncim, iar când e de distracție, ne distrăm.

Bineînțeles că am dansat și eu, cum să nu? Când am câștigat campionatul n-ați văzut? Sunt și momentele astea, să mai uităm de presiune, tensiune și tot, momente în care trebuie să te relaxezi, să fii tu, să fii natural”, a declarat Gică Hagi la Digi Sport.

Gheorghe Hagi, discuție în familie cu Ianis

Ianis Hagi a marcat un gol și a semnat o pasă decisivă în meciul România – Andorra, dar în duelul cu Belarus nu a convins. Jucătorul lui Deportivo Alaves a intrat pe teren cu o jumătate de oră înainte de final, iar Ilie Dumitrescu a spus că selecționerul nu i-a ghicit postul când l-a folosit pe aripa dreaptă a atacului naționalei.

„La mine juca la început atacant, pentru că era mic și nu avea încă forță. A doua oară când a venit, mi-a zis că dacă vreau să dea cel mai bun randament să-l bag număr 10. A dat randament și apoi a jucat la fel și la U21. Probabil număr 10 joacă cel mai bine.

E un jucător polivalent care poate să joace toate posturile din atac. În ultimii doi ani, așa cum s-a dezvoltat, el îmi poate spune că poate juca inter. Aleargă foarte mult, vede jocul, are creativitate și îi place să paseze pentru atacanți.

El poate să joace toate trei posturile din atac, inclusiv nouă fals. Depinde și de antrenor ce tip de jucător își dorește. Ianis poate să joace orice post din atac plus inter, pentru că s-a dezvoltat. Arată foarte bine, în fiecare meci pe care îl joacă arată foarte bine. Așa cum îl știu, el e un jucător foarte serios”, a mai spus fostul căpitan al primei reprezentative.

Ianis Hagi a impresionat în meciul cu Andorra și a fost inclus în echipa etapei cu numărul opt din preliminariile EURO 2024, conform sofascore. Românul a fost considerat mai util și mai eficient decât Cristiano Ronaldo, Jude Bellingham sau Harry Kane.