26 sept. 2023 | 15:55

De câte ori poți încărca un iPhone 15, înainte să-i „moară” bateria. Funcția Apple care îți zice adevărul

ACTUALITATE
De câte ori poți încărca un iPhone 15, înainte să-i „moară” bateria. Funcția Apple care îți zice adevărul

Noua serie de smartphone-uri Apple pare să le ofere utilizatorilor acces la informații detaliate despre starea bateriei, inclusiv numărul de cicluri de încărcare. Nu de alta, însă iPhone-urile par să fi avut mereu o problemă, în acest sens.

Spre exemplu, în secțiunea „Despre”, pe care o găsești în Setări, posesorii de iPhone 15 pot să obțină informații suplimentare despre bateria utilizată de dispozitivul pe care îl au în dotare.

În primul rând, aici vor găsi numărul total de cicluri de încărcare al bateriei. Acest număr reprezintă o specificație mai mult decât importantă, folosită pentru a estima cât timp va funcționa bateria la capacitatea sa normală. Cu alte cuvinte, cât timp mai ai până când va trebui să locuiești permanent lângă o priză, dacă folosești un iPhone.

În general, poducătorii de telefoane mobile stabilesc o anumită cantitate de cicluri de încărcare pentru viața utilă a fiecărei baterii.

Plângerile utilizatorilor s-au transformat într-o funcție nouă pe iPhone 15

În cazul Apple, această informație a fost introdusă ca răspuns la plângerile utilizatorilor iPhone 14, care au observat că capacitatea bateriei scăzuse sub 90% după doar un an de utilizare intensă, ceea ce, evident, este contraintuitiv unui prezent în care absolut toată lumea trăiște pe telefon.

În plus față de numărul de cicluri de încărcare, utilizatorii vor putea vedea și data de producție a bateriei, precum și data primei încărcări.

Aceste informații sunt disponibile exclusiv pentru cea mai recentă serie de iPhone. Pentru utilizatorii cu modele Apple mai vechi, există aplicații terțe disponibile care pot furniza aceste detalii, deși un update de iOS ar putea să-i aducă și pe cei din trecut în prezent.

Ca idee, atunci când vorbim despre bateria iPhone 15, lucrurile stau cam așa: bateria Lithium-ion beneficiază de funcția MagSafe wireless charging pana la 15W, Qi wireless charging pana la 7.5W, Fast-charge pana la 50% in 30 min cu adaptor 20W. În pachet vei avea un cablu USB-C, însă nu și încărcător sau căști.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele