10 dec. 2023 | 19:24

David Popovici, prima medalie la Campionatele Europene în bazin scurt. Românul a cucerit bronzul

ACTUALITATE
David Popovici, prima medalie la Campionatele Europene în bazin scurt. Românul a cucerit bronzul

David Popovici a luptat pentru o medalie la Campionatele Europene de Inot în bazin scurt de la Otopeni. Românul și-a luat revanșa după cursa de 200 metri și a cucerit medalia de bronz în proba de 100 de metri liber.

David Popovici, medalie de bronz la 100 metri liber

David Popovici, în vârstă de 19 ani, a intrat în cursa de 100 metri liber de la Campionatele Europene în bazin scurt, de la Otopeni, cu al șaselea timp (46.48) și a concurat pe culoarul al șaptelea. În semifinale, cel mai bun timp a fost obținut de francezul Maxime Grousset (45.63).

Înotătorul român a ratat podiumul în finala de la 200 de metri liber. El s-a clasat pe locul 4 (1:41.52), în timp ce medalia de aur i-a revenit britanicului Matt Richards. Pe locul al doilea s-a clasat James Guy, din Marea Britanie, iar medalia de bronz i-a revenit lui Danas Rapsys din Lituania.

David Popovici a terminat pe locul trei în finala la 100 de metri liber, după ce la jumătatea cursei era pe ultimul loc. Maxime Grousset din Franța a câştigat medalia de aur. Argintul i-a revenit italianului Alessandro Miressi.

David Popovici, prima medalie la Campionatele Europene de la Otopeni. Românul a cucerit bronzul

David Popovici, campion mondial și european de înot.

România are două medalii la Europenele în bazin scurt, ținute la noi în țară. Este vorba de medalia cucerită de Andrei Ungur, 25 ani, care a luat bronzul la 100m spate și cea a lui David Popovici. A fost a 15-a medalie a României la Europenele de Înot în bazin scurt. Medalia de bronz câștigată azi este a doua pentru Popovici în cariera sa la competiția continentală în bazin scurt.

Citește și: David Popovici a pierdut o secundă într-un an, enorm. Adevăratele motive ale eșecului de la Mondialul din Japonia

Cum explică un analist italian secretul lui David Popovici

Felul în care înoată David Popovici a fost remarcat chiar de brazilianul Cesar Cielo, deținătorul celei mai bune performanțe mondiale până la recordul doborât de înotătorul român. ”Când te uiți la cum înoată, pur și simplu, e o nebunie modul în care plutește în apă. Tehnica lui e uimitoare. De parcă anulează rezistența apei, atunci când înaintează. Pare că e deasupra apei și face ce vrea”, a spus brazilianul.

Specialiștii vorbesc despre o caracteristica aproape supranaturală pe care o are David Popovici, iar tehnica acestuia a fost disecată și de un analist italian de la Swimprove.

”În mod clar, poziția lui e incredibilă. Profită de asta pentru a avea eficiență 100% atunci când împinge apa în spate. Sunt câteva caracteristici pentru modul lui David de a înota. Are o particularitate care este o componentă puternică a sa, brațul stâng.

Citește și: David Popovici, protagonistul unui desen care se întinde pe nouă etaje de bloc. Ce mesaj a cerut să fie scris și unde se află

Acesta lasă în urmă o componentă puternică de bule.Sincer, nu mă așteptam la asta, dar cred că provine de la intrarea brațului respectiv în apă”, a punctat analistul italian, pe canalul de Youtube al Swimprove.

David Popovici a anunțat că nu va participa la Campionatele Mondiale de la Doha, care se vor desfășura în perioada 2-18 februarie 2024, pentru a se pregăti pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele