21 iun. 2023 | 14:25

Dacia Sandero face valuri în Europa: cât de bine vinde modelul celor de la Mioveni

ACTUALITATE
Dacia Sandero face valuri în Europa: cât de bine vinde modelul celor de la Mioveni

Micul hatchback de la filiala low-cost a Renault are un avans de aproximativ 3.000 de unități față de Tesla Model Y.

Dacia Sandero este gata să devină primul vânzător în Europa pentru a doua lună consecutiv și a treia oară în cinci luni.

Dacia a vândut luna trecută 20.808 de unități ale hatchback-ului mic, un câștig de 75 la sută față de aceeași lună a anului trecut. Sandero a fost, de asemenea, vânzătorul nr. 1 în Europa în ianuarie și aprilie.

Trei vehicule stau în calea lui Sandero pentru locul de top în luna mai: Tesla Model Y, Volkswagen T-Roc și Peugeot 208, potrivit cifrelor preliminare ale cercetătorului de piață Dataforce.

Tesla a vândut luna trecută 17.812 de unități ale SUV-ului de dimensiuni medii premium Model Y, un câștig de peste 2.000 la sută, lăsându-l cu 2.996 de unități în urma lui Sandero, conform datelor reprezentând 93 la sută din vânzările din Uniunea Europeană plus țările ETFA și Marea Britanie.

T-Roc este cu 3.145 de unități în spatele lui Sandero (și cu 149 de unități în spatele Modelului Y), în timp ce 208 ar trebui să facă 3.645 de vânzări pentru a se potrivi cu best-seller-ul Dacia.

Renault Clio a avut vânzări de 16.829 de unități luna trecută, pe baza cifrelor preliminare, ceea ce reprezintă o creștere cu 80% față de mai 2022.

Asta înseamnă că ar putea exista încă unele schimbări în clasamentul din luna mai al celor mai vândute din Europa.

Tesla se luptă cu Dacia

Modelul Y a revenit în partea superioară a clasamentului după ce a ieșit din top 10 în aprilie. Acest declin a venit după ce SUV-ul, care este construit în Germania și China, a avut vânzări de peste 46.000 în martie, împingându-l pe primul loc în vânzările din primul trimestru.

De atunci, Sandero a câștigat în mod constant teren de la Modelul Y și până în luna mai a avut un avans de peste 8.900 de unități față de EV (96.647 față de 87.732), conform cifrelor preliminare ale Dataforce.

Merită menționat că Tesla a raportat din punct de vedere istoric creșteri mari în ultima lună a unui trimestru, așa cum a fost cazul în martie. Iunie se încheie al doilea trimestru, așa că toți ochii vor fi ațintiți asupra Tesla pentru a vedea dacă poate șterge deficitul modelului Y și poate trece de Sandero pentru titlurile de vânzări din trimestrul al doilea și din prima jumătate.

VW este în măsură să aibă trei modele în top 10: T-Roc, Golf și Tiguan. Între timp, Octavia, marca fratelui grupului VW, Skoda, a revenit în top 10 datorită creșterii cu 195% a vânzărilor, la 14.486 de unități. Vânzările Octavia au crescut cu 222 la sută în aprilie.

În luna mai, opt dintre modelele din top 10 au înregistrat creșteri ale vânzărilor, conform cifrelor preliminare ale Dataforce. Singurele excepții au fost Peugeot 208 și Opel/Vauxhall Corsa.

Celelalte mașini din top 50 cu câștiguri mari în mai au fost MG ZS (+208 la sută); VW ID4 (+117 la sută); și Dacia Jogger (+97 la sută).