Cum să-ți convingi șeful să-ți mărească salariul: o singură propoziție este suficientă pentru patronii români, iată ce să-i spui
Scumpirile din ultimele luni ne pun la grea încercare veniturile și puterea de cumpărare, iar în acest context angajații au nevoie de salarii mai mari, pentru a face față cheltuielilor.
Studiile efectuate în ultima perioadă pe piața muncii de la noi din țară arată că multe companii au majorat bugetele pentru salarii, doar că în foarte puține cazuri oamenii au beneficiat de acoperirea inflației.
Cu alte cuvinte, în cazul celor mai mulți salariați, majorările nu au acoperit ritmul scumpirilor, ceea ce înseamnă că, deși au primit mai mulți bani pe fluturașul de salariu, aceștia nu resimt un nivel de trai mai ridicat ci, din contră, se confruntă cu o scădere semnificativă a puterii de cumpărare.
Acestea fiind condițiile, mulți angajați se întreabă cum pot să obțină o majorare salarială de la patronul lor. Tocmai de aceea, informațiile de mai jos se vor dovedi foarte utile în acest proces deloc complicat, dacă știi cum să abordezi problema.
Ce să-i spui patronului, ca să primești pe loc un salariu mai mare
Dacă te regăsești în situația de a-ți dori un salariu mai generos, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți analizezi activitatea din ultimii doi ani sau măcar din ultimul an și să întocmești o evaluare clară, ce să evidențieze rezultatele muncii tale, valoarea pe care ai adus-o companiei, beneficiile care ți se datorează și, în general, orice aspect ce merită a fi premiat. De exemplu, dacă lucrezi în vânzări sau publicitate, poți pune în lumină numărul de clienți noi pe care i-ai adus și ce înseamnă asta în cifre, în profitabilitate, concret.
Cu rezultatele acestea mergi la managerul tău și expune-i performanțele tale și cere-i și lui, de asemenea, să-ți facă o evaluare.
Odată ce arăți clar că ai rezultate, orice companie își va dori să te păstreze, considerându-te un angajat valoros.
Cu alte cuvinte, nu trebuie să mergi amenințând cu demisia sau să ceri, din milă, o mărire de salariu. Trebuie doar să te duci și să spui, simplu și concis: „Am rezultate. Iată-le. Consider că pe fondul acestei performanțe și ținând cont de beneficiile aduse companiei, munca mea trebuie răsplătită pe măsură!”