Cum îți construiești o casă pe Lună și ce drepturi ai. Te ajută un avocat spațial
Te-ai gândit vreodată să te muți pe Lună? Evident, în momentul de față nu pare o variantă plauzibilă, dar cine știe ce se poate întâmpla pe viitor.
Conform Tratatului Spațiului Cosmic, dacă construieștio casă pe Lună, oricine poate intra în ea, când dorește.
Există, în acest moment, oameni care se ocupă cu așa ceva și poartă denumirea de avocați spațiali.
Un astfel de avocat spațial este Michelle Hanlon, Instructor de Drept Aerian și Spațial, Consilier în Cercetare, care își folosește cunoștințele juridice pentru a reformula înțelegerea noastră asupra Tratatului Spațiului Cosmic.
Ea a contribuit, de asemenea, la crearea primelor situri de patrimoniu extraterestre pentru omenire și a luat în considerare ce concesii trebuie să facem.
Vezi și: Top 10 cele mai bizare obiecte din Univers
Ce presupune munca unui avocat spațial?
„Avem un tratat în vigoare care guvernează activitățile în spațiul cosmic și este cu adevărat asemenea Magna Carta a activităților spațiale.
Cel mai important precept al Tratatului Spațiului Cosmic este că spațiul este pentru toată lumea și toată lumea are libertatea de a explora și de a avea acces la toate zonele.
Celălalt precept foarte important este că nicio țară nu poate revendica teritoriu în spațiu. Deci, în esență, întrebarea este, dacă nu puteți revendica teritoriu, cum putem construi comunități în spațiu?
Pentru că acest concept se bazează pe ideea de proprietate. Gândiți-vă, dacă construiți o casă pe Lună, conform Tratatului Spațiului Cosmic, oricine poate trece prin ea”, a declarat avocatul spațial pentru revista Curious.
Vezi și: Ce vârstă are Universul, de fapt: descoperirea care anulează tot ce se știa
Universul aparține oamenilor?
Potrivit acesteia, există locuri pe Pământ care nu sunt guvernate de nicio jurisdicție, spre exemplu mările deschise.
Totuși, se pare că nu putem aplica complet acest concept în spațiu. Mulți oameni spun că mările deschise sunt considerate un bun comun global, iar din punct de vedere economic și filosofic, spațiul este, de asemenea, un bun comun global.
Dar spațiul este infinit, și trebuie să fim conștienți că pot exista alte ființe. Deci, acest concept că întregul spațiu aparține întregii umanități, pare un pic cam limitat.