28 iun. 2023 | 16:55

Cum insistă Netflix să te uiți, totuși, la reclame: schimbarea care îi afectează pe abonați

ACTUALITATE
Cum insistă Netflix să te uiți, totuși, la reclame: schimbarea care îi afectează pe abonați

Anul trecut, Netflix a lansat planul „de bază cu reclame”, oferindu-ți o experiență Netflix ceva mai ieftină dacă ești dispus să te uiți la reclame.

Din păcate, compania începe acum să împingă tot mai mulți oameni să se înscrie la planul acesta.

În Statele Unite, spre exemplu, Netflix are patru planuri: Basic cu reclame pentru 6,99 dolari/lună, Basic (cu mai puține reclame) pentru 9,99 dolari/lună, Standard (rezoluție mai mare și două fluxuri simultane) pentru 15,49 dolari/lună și Premium (4K și șase fluxuri) pentru 19,99 dolari/lună.

În Canada are relativ  aceeași structură, cu excepția că noii abonați nu se mai pot înscrie la planul Basic. Aceasta înseamnă că trebuie să suporți reclame și să plătești 5,99 dolari pentru fiecare lună sau aproape triplarea costului lunar pentru un plan Standard de 16,49 dolari.

Pagina de asistență precizează doar: „Planul de bază nu mai este disponibil pentru membrii noi sau care se alătură din nou. Dacă sunteți în prezent pe planul de bază, puteți rămâne pe acest plan până când vă schimbați planurile sau vă anulați contul”.

Netflix a folosit anterior Canada ca teren de testare pentru modificările de partajare a parolelor, noile restricții au fost lansate acolo în februarie, înainte de lansarea în mai în Statele Unite.

Netflix încearcă „marea cu degetul”

Dacă istoria recentă nu i-a învățat nimic, nu ar fi surprinzător să aflăm că Netflix alege să anuleze planul de bază în Statele Unite și alte țări, în curând.

Opțiunea de bază este deja ascunsă atunci când te înscrii pentru un plan nou până când dai click pe „Vezi toate planurile” pe site.

Dacă aceeași modificare va fi lansată și în România, va trebui să plătești mai mult pentru Netflix dacă vrei să eviti pauzele publicitare. Totuși, nu există nimic oficial în acest sens, în ceea ce privește țara noastră. Nu acum, cel puțin.

Chiar și așa, nu este exclus ca, în viitorul apropiat (sau nu), acest modificări să se aplice și în cazul utilizatorilor din România. Până atunci, să ne bucurăm de ceea ce avem.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele