08 ian. 2023 | 09:55

Cum activezi modul întunecat în Microsoft Office, dacă ai probleme cu vederea

ACTUALITATE
Cum activezi modul întunecat în Microsoft Office, dacă ai probleme cu vederea

În cazul în care nu știai, pe Microsoft Office poți activa modul întunecat, astfel încât utilizarea acestuia să devină mai plăcută.

Modul întunecat la nivel de sistem, pe Windows 10, Windows 11 și Mac, va afecta aplicațiile Office, dar poți alege separat și o temă întunecată pentru aplicațiile Office precum Microsoft Word, Excel, Outlook și PowerPoint, pe Windows.

Potrivit Microsoft, modul întunecat al Office este disponibil numai dacă ai un abonament Microsoft 365 (cunoscut anterior ca Office 365) pe computere cu Windows 10 și Windows 11.

Cum să schimbi tema pentru Microsoft Office

Pentru a-ți schimba tema pe Windows, dă click pe meniul „Fișier”, din colțul din stânga sus al unei aplicații Office, cum ar fi Word, Excel, Outlook sau PowerPoint.

Apoi accesează „Cont”, din bara laterală. În partea dreaptă, deschide meniul derulant „Temă Office”, apoi selectează tema dorită.

Tema implicită din Microsoft Office ar trebui să fie acum „Utilizați setările de sistem”. Aceasta înseamnă că Office va folosi o temă întunecată numai dacă ai PC-ul cu Windows 10 sau Windows 11 setat să utilizeze o temă întunecată.

Pentru a activa modul întunecat, selectează „Negru” pentru cel mai întunecat stil Office posibil.

De asemenea, mai poți selecta un alt „fond de birou” și de aici. De exemplu, dacă preferi să nu vezi un design în spatele barei Office, dă click pe caseta „Fundal Office” și selectează „Fără fundal”.

Aceste setări de temă și fundal afectează toate aplicațiile Microsoft Office de pe sistemul tău, ba chiar și aplicațiile Office de pe alte computere Windows, presupunând că te conectezi la ele cu același cont Microsoft.

Există și o metodă suplimentară. Dă click pe fieșer Fișier – Opțiuni. Asigură-țe că este selectată categoria „General” și caută secțiunea „Personalizați-vă copia Microsoft Office”. Apoi atinge pe caseta „Temă Office” și alege tema dorită.

Mai apoi, tot ce trebuie să faci este să dai ok-ul și cam asta este tot. Așadar, dacă ai probleme cu vederea, dar mult de scris, iată o soluție bună.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele