28 nov. 2023 | 16:02

Concedieri masive la ByteDance, proprietarul TikTok: Ce se întâmplă cu angajații, de ce sunt dați afară

ACTUALITATE
Concedieri masive la ByteDance, proprietarul TikTok: Ce se întâmplă cu angajații, de ce sunt dați afară

ByteDance, proprietarul platformei de socializare TikTok, va renunța la ambiția de a deveni un jucător important în industria jocurilor video, așadar trece la concedieri.

Vezi și: Noi concedieri, anunțate în sectorul IT. Compania care face disponibilizări acum

Proprietarul TikTok a încercat, dar a și pierdut

Compania va concedia, așadar, sute de angajați din divizia de jocuri și va desființa brandul său principal, numit Nuverse.

Despre această decizie se poate spune că reprezintă o înfrângere pentru ByteDance, care a investit miliarde de dolari în industria jocurilor, în ultimii ani – însă fără succes, din câte se poate observa.

Cu toate acestea, compania a întâmpinat o concurență puternică din partea rivalului său, Tencent, care este liderul mondial în industria jocurilor video și, se pare că n-a avut nicio șansă.

ByteDance a declarat că va continua să investească în jocuri mobile, dar se va concentra mai abitir pe proiecte ceva mai mici și mai puțin riscante, din punct de vedere financiar.

Vezi și: Concedieri pe bandă rulantă, plănuite pentru finalul anului. Domeniile în care salariații riscă să rămână fără locuri de muncă

Ce va face gigantul, în perioada imediat următoare

Compania va evalua, de asemenea, posibilitatea de a vinde studioul de jocuri Shanghai Moonton Technology, pe care l-a achiziționat în 2021 pentru 4 miliarde de dolari.

ByteDance a intrat în industria jocurilor video în 2019, prin achiziționarea studioului de jocuri Ohayoo. În anii următori, compania a continuat să achiziționeze studiouri și drepturi de distribuție, în încercarea de a concura cu Tencent.

Cu toate acestea, ByteDance nu a reușit să obțină succesul pe care îl spera și, fără drept de apel, a întâmpinat o concurență puternică din partea Tencent, care deține o gamă largă de jocuri populare, precum PUBG Mobile și League of Legends.

Fără niciun dubiu, retragerea ByteDance din industria jocurilor video este o recunoaștere a faptului că gigantul nu a reușit să-și atingă obiectivele în acest domeniu.

Decizia este o înfrângere pentru ByteDance, dar poate fi o oportunitate pentru Tencent de a-și consolida poziția de lider în industria jocurilor video.

Vezi și: Nici în IT nu mai e prea „roz”. Val de concedieri în România anului 2023

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele