22 iun. 2023 | 12:09

Circulația pe Transfăgărășan, sub reflector: ce trebuie să știe șoferii care vor să circule pe cea mai frumoasă șosea din România

ACTUALITATE
Circulația pe Transfăgărășan, sub reflector: ce trebuie să știe șoferii care vor să circule pe cea mai frumoasă șosea din România

Transfăgărășan continuă să fie unul dintre cele mai atractive obiective rutier turistice din România, dar după ce drumul a fost deschis circulației în 2023, autoritățile vin cu câteva mențiuni.

Transfăgărășan sau DN 7C este deschis la momentul de față circulației pentru toate categoriile de autovehicule, cu mențiunea foarte importantă că traficul este permis doar în timpul zilei. De asemenea, CNAIR atrage atenția șoferilor care se aventurează pe cel mai frumos drum din România să fie cât se poate de atenți. Nu de alta, dar s-a înmulțit foarte mult numărul urșilor care se apropie de șosea și, nu de puține ori, se așează pe stradă.

Ce trebuie să știi dacă circuli pe Transfăgărășan

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C), între Piscu Negru (km 104+000) și Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800), se redeschide pentru toate categoriile de autovehicule. Chiar și în acest condiții însă, parcurgerea șoselei este permisă doar între orele 7:00 și 21:00, iar circulația poate fi întreruptă sau limitată și în intervalul orar menționat în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile. Scopul autorităților este să nu expună participanții la trafic la riscuri inutile, circulația fiind permisă doar în condiții de siguranță deplină, conform News.ro.

Foarte importantă este și recomandarea legată de un nivel sporit de atenție în traficul pe Transfăgărășan, în contextul creșterii numărului de urși care se deplasează și staționează pe carosabil. Dacă nu era evident deja, oamenii nu ar trebui să hrănească urșii, nici măcar dacă se află în mașină și nici să-i provoace prin vreun gest care ar putea declanșa reacții agresive.

Anunțul vine la aproximativ o săptămână după ce directorul CNAIR, Cristian Pistol, a atras atenția asupra faptului că se caută soluții tehnice pentru a menține deschis Transfăgărășanul pentru traficul rutier pe tot parcursul anului, nu doar câteva luni, mai ales pe secțiunea între între Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascadă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele