28 sept. 2023 | 23:00

Cine sunt jucătorii din cel mai scump prim ”11” din campionatul românesc. Cotele actualizate de Transfermarkt

SPORT
Cine sunt jucătorii din cel mai scump prim ”11” din campionatul românesc. Cotele actualizate de Transfermarkt

Transfermarkt, portalul de specialitate în materie de cote ale jucătorilor, a actualizat sumele la care sunt evaluați jucătorii din Superligă. Primele trei poziții ale topului sunt ocupate de jucători de la FCSB pe care Gigi Becali vrea să ia zeci de milioane de euro.

Fotbaliștii cei mai scumpi din Superliga pe Transfermarkt

Între cei mai scumpi jucători din campionatul românesc, după ce Transfermarkt a actualizat cotele, și-au făcut loc șase jucători de la FCSB, unul de la CFR, trei de la Farul Constanța, doi de la Universitatea Craiova, doi de la Rapid și unul de la Sepsi.

Darius Olaru, în mare formă la FCSB, are în continuare cea mai mare cotă din Superliga, 5,3 milioane de euro, el fiind urmat în clasament de coechipierii Florinel Coman, patru milioane, și Tavi Popescu, 3,8. Cota lui Florinel a crescut de la 3,5 milioane de euro.

  • Darius Olaru (25 de ani, FCSB, mijlocaș ofensiv) – 5,3
  • Florinel Coman (25 de ani, FCSB , extremă stânga) – 4
  • Octavian Popescu (20 de ani, FCSB, extremă stânga) – 3,8
  • Cristi Manea (26 de ani, CFR Cluj, fundaș dreapta) – 3,5
  • Tudor Băluță (24 de ani, Farul, mijlocaș defensiv) – 2,8
  • Andrei Ivan (26 de ani, CSU Craiova, extremă stânga) – 2,5
  • Alexandru Mitriță (28 de ani, CSU Craiova, extremă stânga) – 2,5
  • Andrea Compagno (27 de ani, FCSB, atacant) – 2,5
  • Adrian Mazilu (18 ani, Farul, extremă dreapta) – 2
  • Constantin Grameni (20 de ani, Farul, mijlocaș) – 2
  • Ștefan Târnovanu (23 de ani, FCSB, portar) – 2
  • Horațiu Moldovan (25 de ani, Rapid, portar) – 2
  • Marian Aioani (23 de ani, Farul, portar) – 1,8
  • Roland Niczuly (28 de ani, Sepsi, portar) – 1,7
  • Adrian Șut (24 de ani, FCSB, mijlocaș central) – 1,7
  • Claudiu Petrila (22 de ani, Rapid, extremă stânga) – 1,6

Cel mai scump prim „11” din campionatul României

Iulian Cristea, rezervă la Rapid, este unul dintre stoperii cel mai bine cotați în topul evaluărilor Transfermarkt și și-a făcut loc în primul „11”. Alături e el mai apar:

În sistemul 4-2-3-1, printre titulari, apare și Ion Gheorghe de la Sepsi, primul în clasamentul cotelor pe postul lui, mijlocaș central ofensiv.

H. Moldovan (1,7) – C. Manea (3,5), I. Cristea (1), M. Popescu (1), Radunovic (1,3) – Olaru (5,3), T. Băluță (2,8) – Mazilu (2), I. Gheorghe (1), Fl. Coman (4) – Compagno (2,5).

Darius Olaru, dorit de Glasgow Rangers

Darius Olaru, unul dintre cei mai în formă jucători din competiția internă, este în atenția conducătorilor echipei Glasgow Rangers. Mijlocașul FCSB are un sezon foarte bun și a marcat șase goluri și a oferit și două pase decisive.

În urma acestor evoluții, jurnaliștii din Scoția le-au reproșat conducătorilor echipei de pe Ibrox că nu l-au cumpărat pe jucătorul român.

„Olaru a fost menţionat ca ţintă în trecut, în schimb au fost făcute transferuri de buget, precum Kieran Dowell.

Pentru a pune sare pe rană, Darius Olaru arată genul de formă care face de ruşine tot mijlocul lui Rangers”,notează jurnaliștii de la ”rangersnews.uk”.

Câți bani costă Darius Olaru

Antrenorul Michael Beale este aspru criticat pentru faptul este foarte încăpățânat și i se reproșează că se bazează pe jucători care au „produs” doar un gol la acest început de sezon, refuzând să facă alte transferuri.

Citește și: Au renunțat la Ianis Hagi, dar suspină după Darius Olaru. „Arată genul de formă care face de ruşine tot mijlocul lui Rangers”

Sursa citată spune că Olaru traversează un sezon foarte bun la FCSB și notează că ar fi o achiziție foarte bună și utilă echipei. Mijlocașul român este evaluat la 5.000.000 de lire sterline.

Glasgow a renunțat la Ianis Hagi

După trei ani petrecuți la Glasgow, Ianis Hagi a ajuns la Alaves până la sfârșitul acestui sezon, sub formă de împrumut, iar presa scoțiană a dezvăluit care a fost motivul pentru care internaționalul român a părăsit-o pe Rangers. Fiul lui Gică Hagi a fost nemulțumit de faptul că a jucat puține minute sub comanda lui Michael Beale.

Alaves are și opțiune de cumpărare și trebuie să achite cinci milioane de euro în cazul în care va activa această clauză de transfer și va dori să-l achiziționeze pe fotbalist lui Glasgow Rangers.

Citește și: De ce a plecat Ianis Hagi de la Rangers. Scoțienii au dezvăluit adevăratul motiv

Ianis Hagi fusese adus la Glasgow Rangers în anul 2020, transferat de la formația belgiană Genk pentru suma de 3,5 milioane de euro. În perioada petrecută în Scoția, românul a adunat 98 de meciuri, a reușit să marcheze de 16 ori și a oferit 21 de pase decisive.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele