23 aug. 2023 | 14:04

Cine e avocata șoferului din Vama Veche. Sora e subprefect PSD la Constanța

ULTIMA ORĂ
Cine e avocata șoferului din Vama Veche. Sora e subprefect PSD la Constanța

Luminița Popescu este avocata lui Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care s-a urcat drogat la volan și a spulberat doi tineri pe drumul care leagă Vama Veche de 2 Mai. Avocata acestuia a spus în singura declarație de presă pe care a avut-o că tânărul nu este consumator de droguri, ci că a primit acele substanțe în Vama Veche. Faptele o contrazic însă, pe numele tânărului au fost în trecut două dosare pentru posesie de droguri, dintre care unul la doar 13 ani. Luminița Popescu este sora subprefectului de Constanța și a avut la activ mai multe cazuri grele în cei 26 de ani de activitate. Ea a mai reprezentat în instanță organizatiile PSD Constanta, scrie publicația locală Constanța.Info.

Avocata, reprezentanta PSD în dosare

Luminița Popescu este avocat definitiv la Baroul Constanța din 13 august 1997, iar potrivit presei locale reprezintă organizațiile PSD Constanța, atât pe cea județeană, cât și pe cea municipală, în toate problemele juridice și-n fața instanței, atunci când este nevoie. Cel mai recent caz de care aceasta s-a ocupat este cel în care a reprezentat partidul împotriva consilierului județean Gheorghe Donțu, exclus din partid.

Tot presa locală scrie că Luminița Popescu este sora subprefectului de Constanța Marinela Dragnea. Aceasta a fost numită în această funcție în ianuarie 2022, potrivit documentului publicat de Guvern. Aceasta a fost consilier județean al PSD, după ce în trecut a fost în tabăra liberalilor.

Într-un interviu acordat publicației locale Replica.Online, Marinela spunea că se ocupă de coordonarea Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte și a Serviciul Regim Permise și Înmatriculări.

Să revenim la avocata șoferului Vlad Pascu. În interviul acordat presei duminică, 20 august, aceasta a făcut primele declarații despre clientul său. Aceasta spunea că tânărul a consumat droguri în seara tragediei, însă cu nu este un consumator frecvent.

„ A recunoscut că a consumat droguri. Urmează să vedem acum persoana care i-a dat. Este o poveste mult mai lungă, mult mai gravă, din punctul meu de vedere şi urmează a se descoperi ce s-a întâmplat. Da, din câte am înţeles, nu este consumator. Le-a primit în Vama Veche”, a explicat apărătoarea sa.

În trecut Vlad Pascu a avut deschise două dosare pentru posesie de droguri dintre care unul la vârsta de 13 ani.

DIICOT a oferit, marți, într-un comunicat de presă mai multe detalii despre dosarele în care a fost implicat tânărul de 19 ani. Dosarele au fost deschise „având ca obiect infracțiuni de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea 143/ 2002”.

Avocata a uitat de cele două dosare de la DIICOT pentru droguri

Prima oară a fost prins de jandarmi în 2017 pe o stradă din București cu canabis. Avea doar 13 ani atunci și nu a răspuns penal.

Fapta s-a repetat în februarie 2022:

„în anul 2022, s-au efectuat cercetări cu privire la fapta de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea 143/ 2002 reținându-se că la data de 3 februarie 2022 aceeași persoană (având vârsta de 18 ani) a fost depistată de organele de poliție în incinta unui complex comercial din municipiul București având asupra sa un pliculeț din material plastic transparent ce conținea cantitatea de 0,68 grame canabis”, a transmis DIICOT.

Ea a mai spus că autoturismul condus de Vlad Pascu era al tatălui său și că acesta nu are nimic pe numele său. Mașina un Mercedes SL450 nu avea nici asigurare RCA.

„Am spus că sunt oameni simpli, oameni care nu au crescut un copil răsfăţat căruia i-au dat bani pentru droguri. Tatăl lui are două maşini, maşina pe care aţi văzut-o în fotografiile de pe Facebook este maşina tatălui. Maşina pe care o conducea este tot a tatălui. El nu are nimic pe numele lui. Doar ce a terminat liceul, se pregătea să intre la facultate”, a mai spus avocata Popescu.

Avocata spune că sunt oameni simpli însă în ultimele zile în presă au apărut mai multe informații despre părinții lui Vlad. Familia Pascu apare implicată în proiecte de zeci de milioane de euro sau alături de persoane din lumea interlopă.

Pascu Mihail Claudiu și Pascu Miruna apar în dosarul celebrului lider al lumii interlope Sile Cămătaru. Ei sunt menționați acolo după ce au dat bani cu camătă. Cei doi sunt martori spre deosebire de Silviu Dudiță, mult mai cunoscut publicului sub numele de Fluturică, scrie publicația Lumea Politică.

Dădeau bani la cămătari. foto: Lumea Politica

Numele celor doi a apărut în legătură cu scandalul legat de construirea unui hotel de zece etaje pe Bd. Expoziției, nr. 22.Cei doi au mai fost pomeniți de presă și datorită unei inginerii imobiliare legată de Parcul Școala Herăstrău. Ambele zone reprezintă cele mai atractive și mai scumpe amplasamente pentru proiecte imobiliare.