25 iul. 2023 | 11:26

Cine a fost Kevin Mitnick, cel mai faimos pirat cibernetic: “regele hackerilor” s-a stins din viață

ACTUALITATE
Cine a fost Kevin Mitnick, cel mai faimos pirat cibernetic: “regele hackerilor” s-a stins din viață

Și universul hackerilor are regii săi, iar Kevin Mitnick a fost cel mai mare și renumit dintre aceștia.

Kevin Mitnick este recunoscut în lumea hackerilor ca fiind cel mai popular dintre aceștia. Omul tocmai a încetat din viață, însă lasă în urma sa o poveste de viață impresionantă, care a marcat lumea tech pentru totdeauna.

În anii 1990, omul nostru era unul dintre cei mai vânați hackeri de pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii, fiind la vremea respectivă supranumit „Condor”.

A pus pe jar toată poliția și FBI-ul, a fost închis și apoi a devenit „un băiat bun”

Pusese pe jar toată poliția americană cu metoda sa unică și ingenioasă de a fura date importante, de la distanță, astfel și-a construit reputația de hacker deosebit de priceput, chiar poate cel mai priceput dintre toți infractorii online din acele timpuri.

În 1995 avea să fie prins și arestat de FBI și avea să-și recunoască vina în fața judecătorilor, motiv pentru care a primit o pedeapsă privativă de libertate de cinci ani de zile.

Totuși, ceea ce era cu adevărat interesant era că hackerul câștigase inimi la nivel planetar. Omul nostru avea adepți în întreaga lume, datorită notorietății sale și mulți oameni l-au susținut atunci când a primit pedeapsa cu închisoarea, considerând că nu e corect ce i se întâmplă și că un creier ca al său ar putea fi de folos, nu să fie închis și izolat de societate și, desigur, de tehnologie, internet și calculatoare. Nu e ceva neobișnuit astăzi ca infractorii să câștige popularitate și implicit numeroși adepți, dar în urmă cu mai multe decenii această faimă era totuși ceva destul de rar și impresionant.

Din fericire, povestea lui are un final fericit, deoarece se pare că închisoarea a contribuit la reabilitarea sa, motiv pentru care hackerul a trecut apoi de partea bună a acestei activități, contribuit la îmbunătățirea securității informatice probabil la nivel global.

Bărbatul s-a stins din viață zilele acestea, la numai 59 de ani, suferind de o boală grea.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele