Cele mai mari greșeli din istoria omenirii. Ce consecințe devastatoare au avut
„Unele dintre cele mai bune lecții pe care le învățăm sunt învățate din greșelile trecute. Eroarea trecutului este înțelepciunea și succesul viitorului”, spunea Dale Turner
Istoria este modelată de greșeli. Unele duc la salturi monumentale înainte în înțelegerea umană, dar altele, nu. Unele dintre acestea din urmă au, pur și simplu, consecințe dezastruoase. Mai jos sunt unele dintre cele mai mari greșeli care au fost comise în istorie.
În 1999, fondatorii Google l-au abordat pe CEO-ul Excite, George Bell, oferindu-i să-i vândă motorul de căutare pentru un milion de dolari. Când Bell a refuzat, au scăzut prețul la 750.000 de dolari, pe care l-a respins de asemenea Astăzi, Google este evaluat la 365 de miliarde de dolari.
Care au fost cele mai mari greșeli comise de oameni în istoria omenirii
În 2009, Facebook a refuzat o pereche de programatori pentru a lucra. Nu e mare lucru, nu? Trebuie să se întâmple tot timpul la sediul Facebook… Câțiva ani mai târziu, totuși, perechea a dezvoltat WhatsApp. Ulterior, Facebook a achiziționat acea afacere pentru 19 miliarde de dolari.
Căile ferate de stat franceze SNCF au cheltuit 15 miliarde de dolari pentru o nouă flotă de trenuri, dar, din păcate, acestea erau de dimensiunea greșită și erau prea mari pentru cele 1300 de peroane ale sale. Greșeala i-a costat aproximativ 50 de milioane de dolari pentru a o corecta.
Cu puțin peste două sute de ani în urmă, armata lui Napoleon a încercat să invadeze Rusia. O combinație de factori a dus la moartea invaziei. Nu era suficientă mâncare pentru soldați și cai. Disciplină slabă era răspândită și, desigur, niciunul dintre bărbați nu era pregătit pentru brutalitatea inimaginabilă a unei ierni rusești. A fost un eșec devastator. Napoleon a pierdut 500.000 de militari.
Recunoașterea de către Tiger Woods a mai multor aventuri ilicite cu femei l-a costat 750 de milioane de dolari. Și-a pierdut, de asemenea, soția, dar și sponsorizările cu Gatorade și alții, dar și mai rău, acționarii companiilor cu aviz Tiger Woods au pierdut o estimare între 5 și 12 miliarde de dolari, în urma scandalului.
Compania spaniolă de telecomunicații Terra a cumpărat motorul de căutare Lycos în 2000, pentru aproape 12 miliarde de dolari. La acea vreme, Lycos era al treilea cel mai vizitat site din America, dar asta a fost înainte de izbucnirea bulei dot.com. În doar aproximativ un an, majoritatea companiilor de internet din America au pierdut milioane. Terra va vinde, în cele din urmă, motorul de căutare în 2004 pentru doar 95,4 milioane de dolari. Aceasta este o pierdere uimitoare de 11,6 miliarde de dolari din investiția lor.
Pe vremea casetelor, era ușor să se înregistreze accidental înregistrările anterioare. Din păcate pentru NASA, exact asta au făcut, iar benzile originale ale aterizării pe Lună au fost șterse și refolosite. Din fericire, au reușit să restabilească emisia originală și să ofere lumii o privire asupra evenimentului istoric. Recunoașterea că NASA a șters accidental filmările originale a alimentat teoriile conspirației, care credeau deja că întregul program lunar care a dus oamenii pe Lună de șase ori între 1969 și 1972 a fost montat pe un platou de la Hollywood.
Criza nucleară de la Three Mile Island în martie 1979 a fost rezultatul defecțiunilor mecanice care au fost agravate de o pregătire slabă și de supraveghere în proiectarea interacțiunii om-calculator. A fost cel mai important dezastru nuclear din istoria centralei nucleare comerciale din SUA. Există rapoarte contradictorii cu privire la costul dezastrului.
Marea Bibliotecă din Alexandria a fost una dintre cele mai mari și mai importante biblioteci ale lumii antice. Arderea bibliotecii a dus la o pierdere de neînlocuit de cunoștințe și literatură.
În 1989, un petrolier Exxon se îndrepta spre California, când a eșuat pe reciful Bligh de lângă coasta Alaska. Cisterna a vărsat în apă în jur de 760.000 de barili de petrol, iar căpitanul a fost acuzat ulterior că era în stare de ebrietate în momentul accidentului. A fost condamnat pentru deversare neglijentă de petrol.