08 mart. 2023 | 09:23

Cel mai bun telefon al momentului, confirmat oficial: smartphone-ul care ia fața concurenței, care sunt argumentele

ACTUALITATE
Cel mai bun telefon al momentului, confirmat oficial: smartphone-ul care ia fața concurenței, care sunt argumentele

La prima vedere, nimic nu este mai subiect decât titlul de cel mai bun telefon. Nu de alta, dar fiecare dintre noi își dorește altceva de la smartphone-ul din buzunar. Cu toate acestea, prin teste și măsurători exacte, se pot acorda și astfel de titluri de către autorități importante.

Mobile World Congress sau MWC este târgul anual de tehnologie de la Barcelona ce s-a încheiat în urmă cu o săptămână. Acesta este un proiect al organizației GSMA, aceeași care tocmai a anunțat câștigătorul titlului de cel mai bun telefon lansat în ultimul an. Câștigătorul a fost strecurat printre mai multe alte categorii de premii importante decernate la finele conferinței anual din orașul spaniol.

iPhone 14 Pro, cel mai bun telefon

În cazul în care te gândești ce să-ți cumperi și nu ai neapărat o preferință care să te limiteze în materie de modele, oficialii GSMA au ajuns la concluzia că iPhone 14 Pro este cel mai bun telefon al momentului, chiar dacă a fost lansat în toamna trecută. Ca referință, acesta este unul dintre modelele de top ale gigantului din Cupertino, cu un preț cât se poate de generos în spate.

Pe ultima sută de metri, pentru aceeași distincție au mai concurat Google Pixel 7 Pro, Nothing Phone (1), Samsung Galaxy Z Flip4 și Galaxy Z Fold4. Printre principalele criterii de departajare s-au numărat performanța și inovația. Este important de reținut că autoritatea nu a simțit nevoia să includă în top niciun model din seria Galaxy S23, proaspăt ajunsă la utilizatori. De asemenea, nicio creație de origine chinezească nu a fost inclusă în top.

Apple a mai câștigat un premiu extrem de important din partea GSMA, în același context. Este vorba de Disruptive Device Innovation (Inovația Revoluționară la Dispozitive), prin funcția SOS de urgență prin satelit. Cel mai ciudat detaliu din tot acest set de circumstanțe este că Apple se bucură de aceste distincții în urma unui târg la care nu a participat niciodată și nici nu a arătat vreun interes în acest sens.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele