19 dec. 2023 | 13:46

Ce spune Ionuț Nedelcearu despre revenirea la Dinamo: ”Am vorbit cu agentul”

SPORT
Ce spune Ionuț Nedelcearu despre revenirea la Dinamo: ”Am vorbit cu agentul”

Dinamo traversează o periodă critică. Este pe penultimul loc în campionat, iar acționarii au anunțat o revoluție în pauza de iarnă la nivelul lotului. Vor să aducă mai mulți jucători, printre care și pe Ionuț Nedelcearu. Fotbalistul a vorbit despre revenirea în Ștefan cel Mare. Iată ce a spus.

Ionuț Nedelcearu, despre transferul la Dinamo

Dinamo este pe marginea prăpastiei, aproape de a doua retrogradare din istorie. ”Câinii” au câștigat două meciuri din 14 și au adunat doar 13 puncte după 20 de etape. În plus, roș-albii au cel mai slab atac dn campionat, cu doar 12 goluri marcate. În încercarea de a redresa situația, acționarii din Ștefan cel Mare au anunțat schimbări mari în privința lotului.

Astfel, printre țintele ”câinilor” se numără și Ionuț Nedelcearu (27 de ani), fotbalistul crescut la echipa din Ștefan cel Mare. După ce s-a aflat de interesul lui Dinamo, fundașul a reacționat. El trece printr-o perioadă delicată la Palermo, în a doua ligă a Italiei, unde a jucat doar 17 minute în acest sezon, și a recunoscut că nu ar exclude revenirea la echipa sa de suflet.

Ce spune Ionuț Nedelcearu despre revenirea la Dinamo: ”Am vorbit cu agentul”

Ionuț Nedelcearu joacă la Palermo. Sursa foto: Profimedia

”Am vorbit deja cu agentul. Trec printr-o perioadă grea, o situație cu care nu m-am mai confruntat niciodată după ce am plecat din România. Vreau să joc, muncesc în continuare ca să fiu pregătit să intru în orice moment la nevoie, dar e foarte dificil din punct de vedere mental.

Nu pot spune nici da, nici nu. Palermo mai are de disputat două meciuri până la finalul anului și apoi vom vedea ce e de făcut. Sigur, Dinamo rămâne echipa mea de suflet, va fi oricând o opțiune, dar deocamdată nu e momentul deciziilor. Sincer, nu mă gândesc încă la nicio ofertă”, a spus Nedelcearu, potrivit Fanatik.

Ce obiectiv are Ionuț Nedelcearu

Ionuț Nedelcearu a recunoscut că marele său obiectiv în acest moment este să revină la o formă care să-l aducă în vederile selecționerului Edi Iordănescu. El își dorește să fie în lotul României pentru EURO 2024.

Scopul meu în următoarele luni e să joc, să adun meciuri în picioare, astfel încât să prind lotul pentru Euro. Sigur că nu-mi garantează nimeni că voi fi selecționat dacă reintru la club, dar vreau să fac tot ce depinde de mine spre a fi în grupul pentru Germania.

Din acest motiv, e foarte important să găsim o echipă unde să joc, să capăt șanse reale de a mă reîntoarce la națională”, a mai spus fundașul, pentru sursa citată.

Citește și: Jucătorii cu cele mai mari salarii de la Dinamo. Cine sunt și cât câștigă pe lună

Fotbalistul cu 25 de meciuri și două goluri bifate sub tricolor mai are contract cu clubul din Serie B până în vara anului 2025, fiind transferat în vara lui 2022 în calitate de jucător liber.

În calificările pentru Euro 2024, Ionuț Nedelcearu a prins numai 90 de minute în remiza cu Elveția din deplasare, 2-2. A mai fost de două ori rezervă la începutul preliminariilor, în deplasare cu Andorra (2-0) și cu Kosovo (0-0).

Ionuț Nedelcearu și-a început cariera la seniori la Dinamo, pentru care a jucat timp de cinci ani, între 2013 și 2018. A mai jucat la Ufa (Rusia), AEK Atena (Grecia), apoi a mers în Italia, unde înainte de Palermo a mai evoluat pentru Crotone. În vară era cotat la 1,5 milioane de euro.

 

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele