Ce se întâmplă cu Bitcoin, pe piață: cât de relevantă mai este moneda virtuală, în prezent
Bitcoin este, în momentul de față, cea mai importantă criptomonedă din lume, așadar atenția tuturor se îndreaptă, în general, asupra acesteia, în mod inevitabil.
Recent, aceasta a suferit o modificare drastică, după ce atinsese 30.000 de dolari pentru prima dată în aproape un an de zile.
Criptomoneda a început săptămâna trecută la 30.000 de dolari, dar a scăzut rapid la 27.500 de dolari, în weekendul trecut.
La rândul său, Ether a ajuns la 1.800 de dolari, după ce atinsese pragul de 2.100 de dolari.
Cu toate că fluctuațiile au darul de a strica apele multora, încă nu există indicii că situația ar putea să se denatureze, în viitor.
Societe Generale (SocGen) a lansat un stablecoin garantat în euro, cu numele SG-Forge, cu scopul de a le oferi clienților acces sporit la activele digitale.
Stablecoin, un concept controversat pentru unii, perfect pentru alții
Stablecoins au fost supuse criticilor, în ultima perioadă, din pricina unor eșecuri de pe piața cripto, dar oferă, în general, un punct de plecare pentru investitorii care vor să intre pe piața cripto fără a face intrari și iesiri cu monede traditionale.
În mod evident, s-ar putea ca, în viitorul apropiat, și alte instituții bancare să-și lanseze propriile monede de acest tip, în încercarea de a ține pasul cu piața.
Spre exemplu, în SUA, a fost lansată o nouă piață imobiliară în care bitcoin este acceptat ca mijloc de plată, momentan disponibilă doar în Texas. MyEListing a declarat că intenționează să se extindă în curând și în alte state americane.
Ce-i drept, aceasta nu este prima încercare a piețelor de a accepta bitcoin ca metodă de plată, însă aceasta se prezintă ceva mai complex decât încercările anterioare.
Evident, mai avem mult până departe, însă startul a fost dat, așadar tot ce ne rămâne de făcut este să așteptăm să vedem ce se va întâmpla mai departe în lumea trazacțiilor de cripto și cum vor scădea sau vor crește principalii jucători.