06 mai 2023 | 06:55

Câteva motive să te uiți la My Brilliant Friend, serialul realizat după seria de cărți a autoarei anonime Elena Ferrante

ACTUALITATE
Câteva motive să te uiți la My Brilliant Friend, serialul realizat după seria de cărți a autoarei anonime Elena Ferrante

Se prea poate să fi citit deja seria de patru cărți scrisă de Elena Ferrante, iar dacă nu ai văzut încă serialul bazat pe My Brilliant Friend, ar fi cazul să o faci, mai ales dacă ți-au plăcut romanul în episoade.

My Brilliant Friend este realizat, așa cum era și firesc, de italieni, iar asta dă un plus de autenticitate poveștii transpuse în imagini. Vestea bună este că scenariul respectă 1 la 1 scrierile Elenei Ferrante, fără nici cea mai mică „licență poetică”.

My Brilliant Friend, serialul care îți arată viața „verde în față”

Din start, ai parte de personaje extrem de bine conturate care reușesc, prin sinceritatea năucitoare de care dau dovadă, să-ți arate că absolut niciun om nu este totalmente rău sau bun. Cu toții avem și bune și rele, iar acest lucru este normal într-o lume ca a noastră.

Dacă te-ai obișnuit cu serialele americane romanțate, află că My Brilliant Friend este departe de a se prezenta în acest fel. Ferrate, dar și scenariștii, îți prezintă adevărul brut despre ființa umană

Mai mult, alegerea actorilor este, de asemenea, una extrem de reușită. Dacă ai citit cărțile și ți-ai imaginat personajele într-un anume fel, află că le vei vedea „în carne și oase”, replici perfecte, în serialul cu pricina.

În concluzie, în cazul în care ai impresia că ai terminat tot ce era de văzut în mediul online, caută My Brilliant Friend, care a ajuns deja la al treilea sezon și îți va ocupa, fără dar și poate, cel puțin două săptămâni, de acum încolo.

Mai mult, reamintim că pe Netflix poți vedea inclusiv miniseria The Lying Lives of Adults, realizat tot de italieni și tot după o carte scrisă de Elena Ferrante. Review-ul se află în spatele link-ului anterior.

The Lying Lives of Adults vorbește despre explorarea nuanțată a identității feminine, mai precis despre construcția socială ce stă la bază.

Așteptări, responsabilitate, cultură stratificată de secole, toate acestea se întâlnesc atât în romanul Elenei Ferrante, cât și în miniseria italiană de pe Netflix, menționată anterior.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele