05 nov. 2023 | 09:00

Câte ore trebuie să muncești pe zi când ești tânăr, dacă vrei ”să dai lovitura”. Sfatul unui miliardar care te va frustra la maxim

ACTUALITATE
Câte ore trebuie să muncești pe zi când ești tânăr, dacă vrei ”să dai lovitura”. Sfatul unui miliardar care te va frustra la maxim

Tânăra generație speră să muncească cât mai puțin pentru bani din ce în ce mai mulți. Majoritatea este de părere că un clip de câteva secunde postat pe Instagram implică câteva secunde muncă, iar realitatea este cu totul alta, după cum a ținut să menționeze un miliardar indian.

N.R. Narayana Murthy este unul dintre cei mai bogați indieni în prezent și, probabil, din toate timpurile. Din această poziție, a ținut să îndemne tinerii să muncească nu mai puțin de 70 de ore pe săptămână, în cazul în care idealul lor în viață este de a-și atinge potențialul economic, de a-și materializa banii și ambiție pentru un stil de a trăi semnificativ mai sănătos.

Citește și: Încă un gigant continuă șirul concedierilor și restructurărilor din tech: Cum sunt afectați pasionații de jocuri video

Cât trebuie să muncești dacă vrei să-ți împlinești visele

Tinerii din ziua de azi ar trebui să muncească aproximativ 70 de ore pe săptămână sau 10 ore pe zi pe luni până duminică, după cum a explicat importantul om de afaceri indian. El nu-și dorește decât ca tot mai mulți oameni să beneficieze de performanța realizării potențialului economic.

„Sfatul meu este ca tinerii noștri să spună: „Aceasta este țara mea. Vreau să muncesc 70 de ore pe săptămână”, a declarat N.R. Narayana Murthy, fondatorul gigantului din domeniul tehnologiei informației Infosys, în vârstă de 77 de ani, într-un interviu recent cu fostul director financiar al Infosys, T.V. Mohandas Pai, potrivit Insider.

Citește și: Harta sărăciei din România: să te ferească Dumnezeu să locuiești în aceste județe, se face foamea

Câți bani are N.R. Narayana Murthy, sfătuitorul

Conform datelor obținut de Forbes, bătrânul Murthy, după ce a cofondat Infosys în 1981, averea sa netă a explodat până la o estimare de aproximativ 4,3 miliarde de dolari. Chiar și din această poziție privilegiată, a ținut să menționeze că India are unul dintre cele mai scăzute niveluri de productivitate din India.

„Cultura noastră trebuie să se schimbe și să devină cea a unor oameni extrem de determinați, extrem de disciplinați și extrem de harnici”, a spus Murthy. Ca referință, un indian muncește în medie la momentul de față aproximativ 47,7 ore pe săptămână. În consecință, India se află pe locul 7 atunci când vorbim de timpul petrecut la muncă. Mai gravă decât atât este situația în Qatar, Congo, Lesotho, Bhutan, Gambia și Emiratele Arabe Unite având o medie mai mare, conform OIM.

Un sondaj privind utilizarea timpului realizat în 2019 a arătat că femeile indiene au petrecut aproximativ 299 de minute pe zi pentru treburile casnice și 134 de minute pentru sarcinile de îngrijire, în timp ce bărbații au petrecut doar 97 de minute pentru a îndeplini sarcinile casnice și 76 de minute pentru a se ocupa de îngrijire.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele