27 apr. 2023 | 13:11

Calea Victoriei, din nou pietonală în weekenduri. Un nou sezon al evenimentului „Străzi deschise” în București, cu o premieră

ULTIMA ORĂ
Calea Victoriei, din nou pietonală în weekenduri. Un nou sezon al evenimentului „Străzi deschise” în București, cu o premieră

Calea Victoriei redevine pietonală în weekenduri, începând de la sfârșitul acestei săptămâni, în cadrul unui nou sezon al evenimentului „Străzi deschise” în București. De data aceasta se închid în premieră și pistele de biciclete.

Perioada în care Calea Victoriei va fi pietonală în weekenduri

Evenimentul în aer liber din Capitală „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” va avea loc în perioada 29 aprilie – 8 octombrie. În cadrul acestuia, bucureștenii se vor putea bucura de o serie de manifestări artistice şi educaţionale organizate pe traseele pietonale în colaborare cu teatrele, instituţiile culturale, operatorii independenţi şi artiştii din municipiu.

„Străzi deschise” se va desfăşura alternativ în mai multe puncte din Bucureşti şi în anumite weekenduri din sezonul estival al Capitalei, astfel încât să ajungă la cât mai mulţi locuitori, dar şi pentru a permite organizarea altor evenimente pentru comunitate în spaţiul public.

Programul pentru primul weekend al evenimentului, 29 – 30 aprilie

În primul weekend al evenimentului, 29 – 30 aprilie, Calea Victoriei se deschide pentru pietoni între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 10:00 şi 22:00. Vor avea loc spectacole de stradă pregătite de teatre şi instituţii culturale ale oraşului.

În program sunt incluse numere de circ pentru copii, expoziţii ale Muzeului Municipiului Bucureşti la Casa Filipescu Cesianu şi evenimente de seară, printre care spectacole de circ şi parada personajelor Circul Metropolitan Bucureşti, premiere teatrale din stagiunea Teatrului Masca şi întâlniri cu artişti animatori pe picioroange pregătite pentru programul „Străzi deschise” de creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București.

Evenimentele de sâmbătă

Sâmbătă, 29 aprilie, între orele 17:00 și 17:40, vor avea loc la Memorialul Renașterii spectacole de circ, de acrobații și parada personajelor Circului Metropolitan Bucureşti (Circul Metropolitan Bucureşti).

În zona Casa Capşa – Cercul Militar Naţional, între orele 10:00 – 12:00 și 17:00 – 19:00, bucureștenii vor putea vedea artişti animatori pe picioroange, jonglerii și numere de circ CREART.

La Muzeul Național de Istorie a României, între orele 17:30 – 18:20 și 18:40 – 19:30, va avea loc premiera spectacolului Teatrului Masca intitulat „Români la porţile lumii”, partea I. La Casa Filipescu Cesianu, în intervalul orar 10:00 – 17:30, bucureștenii se vor putea bucura de expozițiile Muzeului Municipiului București: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” și „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani”.

Evenimentele de duminică

Duminică, 30 aprilie, la Memorialul Renașterii, bucureștenii vor putea vedea: artiști animatori pe picioroange, jonglerii – numere de circ (CREART), între orele 10:00 și 12:00; și artiști animatori pe picioroange, pantomimă – numere de circ (CREART), între orele 17:00 și 19:00.

La Muzeul Național de Istorie a României, între orele 17:30 – 18:20 și 18:40 – 19:30, va avea loc a doua parte a spectacolului „Români la porţile lumii”. La Casa Filipescu Cesianu, în intervalul orar 10:00 – 17:30, bucureștenii vor putea vedea aceleași expoziții ca și sâmbătă.

Restricții de circulație în Capitală, în weekend

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise”, circulația rutieră pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții de sâmbătă spre duminică, începând de la ora 22:00 până la ora 09:00.

În perioada 29-30 aprilie se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi Dem. I. Dobrescu. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Bucureștenilor li se va permite accesul către domiciliu și către unităţile economice din zonă potrivit indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.