19 sept. 2023 | 10:10

Boala care nu se mai vindecă în România: „Șpagă cronică” sau corupția generalizată

ACTUALITATE
Boala care nu se mai vindecă în România: „Șpagă cronică” sau corupția generalizată

Directorul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Sivache, a fost cea care a semnalat actele de corupție din instituțiile medicale din București, conform afirmațiilor fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Mai exact, aceasta a menționat investigația desfășurată de DNA cu privire la actele de corupție din spitalele din București, investigație pentru care ea însăși a furnizat informații, conform Libertatea, care citează două surse.

De asemenea, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, citat de news.ro, a declarat că șefa ASSMB a fost cea care a adus cazul la cunoștința DNA.

Perchezițiile efectuate în dimineața aceasta în instituțiile medicale subordonate ASSMB vizează contracte preferențiale și numiri de directori.

„Astăzi, la ASSMB, Justiţia şi instituţiile abilitate derulează o anchetă şi suntem la dispoziţia lor pentru tot ce ceea ce este necesar. Mulţumesc instituţiilor statului care luptă împotriva corupţiei”, a declarat Oana Sivache, citată de news.ro.

Tăcerea poate duce la pierderi de vieți omenești

Ea a susținut argumentele în ceea ce privește gravitatea corupției, evidențiind consecințele mult mai profunde decât simpla sustragere a fondurilor publice.

„Din tăcere se pot naște tragedii. Corupţia din sistemul de sănătate nu este doar o colecţie de păcate administrative cunoscute, dar tolerate tacit. Este o crimă împotriva umanităţii”, a mai spus ea.

„Să ignorăm existenţa corupţiei e ca şi cum am arunca cu pietre în ambulanţe venite să ne salveze. Corupţia distorsionează priorităţile, astfel încât deciziile nu sunt luate în funcţie de nevoia de a salva vieţi, ci în funcţie de profit.

Nu putem tolera un asemenea compromis pentru că reprezintă o trădare a încrederii pe care oamenii o au în noi, o trădare a vieţii”, a completat ea.

„Corupţia ucide nu este doar un slogan născut dintr-o mare tragedie colectivă, un slogan care a ajuns să fie utilizat uneori sarcastic. Este o realitate crudă. Câte vieţi s-au stins în umbră şi tăcere, consecinţa unor acte de corupţie despre care am spus apoi, revoltaţi că toţi ştiau”, a mai spus Oana Sivache, citată de news.ro.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele