31 mart. 2023 | 13:55

Beizadeaua Victor Micula, moștenitorul băuturii săracului în România, Frutti Fresh: „Eu nu beau. Vi le-am dat vouă, să fac bani, dar nu-s prost să le consum”

CHESTII
Beizadeaua Victor Micula, moștenitorul băuturii săracului în România, Frutti Fresh: „Eu nu beau. Vi le-am dat vouă, să fac bani, dar nu-s prost să le consum”

„Niciun dealer nu își consumă produsele”, spune Victoraș Micula, moștenitorul imperiului „Frutti Fresh”, vorbind despre produsele pe care compania care produce celebra „băutură a săracului”.

Întrebat fiind, într-un live pe TikTok, de ce bea Sprite în loc de Frutti Fresh, Micula junior a spus că nu îi plac băuturile produse celebra companie, iar ele au fost făcute doar pentru bani și nu pot fi băute.

„Nici eu nu beau produsele mele. Nu îmi plac. Eu vi le-am dat vouă, să fac bani, doar nu-s prost să le consum, nu?!”, zice Victoraș Micula.

Ce conține Frutti Fresh

European Drinks, compania care deține, printre altele, și Frutti Fresh, a una dintre cele mai mari investiții private din România și a fost creată de frații Viorel și Ioan Micula.

„Apă, zahăr, suc de fructe din suc concentrat (conținut de suc de fructe min 4%, în proporții variabile: mere, portocale, lămâie, kiwi, banane, struguri, ananas, piersici, grapefruit, mango), dioxid de carbon, acidifiant acid citric, stabilizatori gumă arabică și gumă esterică, antioxidant acid ascorbic, arome, conservanți benzoat de sodiu și sorbat de potasiu, colorant beta-caroten”, sunt ingredientele pe care moștenitorul imperiului nu dorește să le bea. Ingredientele se găsesc în celebra băutură Frutti Fresh.

Acidul citric E330, cunoscut sub numele de sare de lămâie, arată ca o pulbere incoloră, cu un gust acru, ușor solubil în apă. Acidul citric este utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid. Este foarte solubil în apă, deci poate fi adăugat si in sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri și fructe congelate. Acidul citric este necesar pentru clarificarea enzimatică a sucurilor și pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine.

E 300, acidul ascorbic, este un aditiv alimentar care face parte din categoria antioxidanților. Acidul ascorbic este unul dintre cei mai utilizați aditivi nutritivi ca: agent antioxidant, agent de conservare, inhibitor de nitrozamină, fortifiant etc. Este cea mai răspândită vitamină din natură, mai ales în regnul vegetal. Vitamina C poate fi sintetizată și în regnul animal, dar oamenii nu au capacitatea de a o sintetiza.

E 211 , benzoatul de sodiu, face parte din categoria aditivilor de conservare, de natură organică. Este o substanță antiseptică. Acidul benzoic și benzoații consumați frecvent pot provoca la om fenomene alergice, ca de exemplu: cefalee, urticarie, eczeme, dermatite atopice etc. Aceste afecțiuni alergice sunt cauzate de interferența aditivilor cu diverse substraturi sau enzime pe cale metabolică. Unii autori au menționat faptul că acidul benzoic inhibă activitatea unor enzime digestive și deprimă absorbția substanțelor nutritive. Date din literatură arată că unele cazuri de eritem polimorf pot fi asociate unei hipersensibilitati datorate acidului benzoic.