07 aug. 2023 | 12:59

Bătaia dintre Musk și Zuckerberg va fi transmisă în direct. Unde poți vedea legendara luptă

ACTUALITATE
Bătaia dintre Musk și Zuckerberg va fi transmisă în direct. Unde poți vedea legendara luptă

Elon Musk spune că potențiala luptă în persoană cu Mark Zuckerberg ar fi transmisă în direct pe site-ul său de socializare X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Lupta dintre Musk și Zuckerberg, transmisă live pe X

Cei doi miliardari din industria tehnologică par să fi fost de acord să se dueleze într-o confruntare „în cușcă” la sfârșitul lunii iunie. Zuckerberg are într-adevăr experiență în arte marțiale mixte, iar CEO-ul companiei Meta, care deține Facebook, a postat despre participarea sa în primul său turneu de jiu jitsu anul acesta.

„Meciul Zuck vs. Musk va fi transmis în direct pe X”, a scris Musk într-o postare duminică pe platformă.

„Toate încasările vor merge către o organizație de caritate pentru veterani.”

Pe contul său de social media, Threads, Zuckerberg a răspuns:

„Nu ar trebui să folosim o platformă mai fiabilă care poate strânge cu adevărat bani pentru caritate?”

Musk a afirmat anterior că se pregătește pentru luptă prin ridicarea greutăților.

„Nu am timp să fac exerciții, așa că le aduc la serviciu”, a scris Musk.

Zuckerberg a răspuns pe Threads: „Sunt pregătit azi. Am propus 26 august când m-a provocat pentru prima dată, dar nu a confirmat. Nu îmi țin respirația. Iubesc acest sport și voi continua să concurez cu oameni care se antrenează indiferent ce se întâmplă aici.”

Dacă Musk și Zuckerberg vor ajunge cu adevărat în ring la Las Vegas, rămâne de văzut. Dar chiar dacă acordul lor pentru duelul în cușcă este o glumă, schimbul de replici a atras atenția.

Cum a fost lansată ideea

Totul a început când Musk, care deține X, a răspuns la un tweet despre pregătirile Meta pentru lansarea unui nou rival al Twitter-ului numit Threads.

El a făcut o remarcă amuzantă cu privire la faptul că lumea devine „exclusiv sub controlul lui Zuck, fără alte opțiuni” – dar apoi un utilizator de Twitter l-a avertizat în glumă pe Musk despre antrenamentul lui Zuckerberg în jiu jitsu.

„Sunt gata de o luptă în cușcă dacă și el e lol”, a scris Musk.

Efortul lui Musk de a transmite în direct video-ul pe X vine în contextul în care intenționează să transforme platforma într-o „piață digitală centrală”.

Cu toate acestea, evenimentul său mult-publicizat de lansare a serviciului Twitter Spaces în mai, alături de guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, anunțându-și candidatura pentru președinție, a avut probleme tehnice și o întârziere de aproape jumătate de oră.

Musk a spus că problemele au fost cauzate de „solicitarea excesivă” a serverelor, deoarece mulți oameni încercau să asculte evenimentul audio. Dar chiar și în momentele de vârf, numărul de ascultători înregistrați a depășit cu puțin 420.000, departe de milioanele de telespectatori pe care le atrag anunțurile televizate ale candidaților prezidențiali.