24 iul. 2023 | 13:41

Bani gratis pentru aceste familii din România. Cine e pe listă, care sunt condițiile

ACTUALITATE
Bani gratis pentru aceste familii din România. Cine e pe listă, care sunt condițiile

O nouă oportunitate de sprijin apare pentru numeroase familii din România. Este vorba despre accesarea unor fonduri nerambursabile pentru ajutorarea copiilor cu părinți plecați în străinătate.

Conform proiectului, spitalele, ONG-urile și școlile din România ar urma să aibă acces la fonduri ce nu vor trebui rambursate. Singura condiție esențială este ca banii să fie folosiți pentru a ajuta copiii ai căror părinți au plecat peste hotare.

La noi în țară există numeroase de astfel de situații. Pe fondul sărăciei și a crizei costului vieții, mulți români pleacă peste hotare în căutarea unui trai mai bun.

Bani gratis pentru români, ca să trăiască mai bine

Adesea, în țară rămân copii de toate vârstele, în grija familiilor extinse, câteodată nici măcar unul dintre părinți nu rămâne alături de cei mici. Există și cazuri în care copiii nu-și mai văd părinții cu anii, din cauză că nici adulții nu reușesc să se pună rapid pe picioare și să le poată oferi celor de acasă cele necesare în viața de zi cu zi.

„Pentru a veni în ajutorul acestora, Legea 239/2023, prin care se reglementează posibilitatea ca mai multe tipuri de entități să acceseze fonduri nerambursabile europene, locale sau naționale pentru a implementa programe de ajutor pentru minorii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, a fost publicată joi în Monitorul Oficial. Noua lege va intra în vigoare în 23 iulie 2023”, conform avocatnet.ro.

„Conform Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, 75.136 de copii aveau părinţii plecați la muncă în străinătate, în decembrie 2020, din care 13.253 de copii cu ambii părinţi plecaţi şi 9.409 copii cu părintele unic susţinător plecat.

Pentru anul 2017, când datele ANPDCA indicau un număr de 94.896 de copii cu părinții plecați la muncă în străinătate, datele furnizate de Ministerul Educației Naționale, având ca sursă Inspectoratele Școlare Județene evidențiau însă un număr mult mai mare, de 159.038 de copii cu părinții plecați în străinătate. Nici datele provenite din sistemul educational nu sunt complete, surprinzând doar numărul copiilor integrați în sistemul de învățământ (preșcolari și școlari cu vârsta între 3-17 ani) și neincluzând copiii de vârstă antepreșcolară și pe cei neînscriși la școală/în abandon școlar”, atrage atenția Salvați Copiii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele