02 apr. 2023 | 10:41

Bancnotele trebuie să dispară din viața ta. După ce vei vedea acest video, vei înțelege de ce să nu mai folosești cash și nu doar atât, o demonstrează un om de știință

ȘTIINȚĂ
Bancnotele trebuie să dispară din viața ta. După ce vei vedea acest video, vei înțelege de ce să nu mai folosești cash și nu doar atât, o demonstrează un om de știință
Bancnotele și monedele sunt purtătoare de bacterii periculoase, ce îți pot provoca diverse boli, unele dintre acestea fiind foarte grave.

De ce nu este bine să mai folosim bani cash

Potrivit unor studii efectuate în America, banii conțin numeroase bacterii ce cauzează infecții, dar și diverse microorganisme ce provoacă boli pe care sistemul imunitar nu este capabil să le combată. Cu toate că cardurile sunt din ce în ce mai utilizate în ziua de azi, mulți dintre noi încă intrăm în contact zilnic cu bancnote și monede. Zi de zi atingem bani purtători de microbi.

Un om de știință a arătat, într-un video pe TikTok, cât de mult se răspândesc germenii pe lucrurile noastre personale, în special pe bancnote.

Videoclipurile șocante au scos la iveală microbi periculoși care stau lipiți de bancnote, ecranul telefonului și chiar pe gura paharului. Amani Abdlrasul, în vârstă de 39 de ani, lucrează în laboratorul medical din Tampa, Florida, iar pe rețelele de socializare are o întreagă comunitate, peste 60.000 de urmăritori pe platforma TikTok.

Atunci când este la muncă, ea testează aproximativ 700 de mostre zilnic în laborator, pentru a identifica bolile de care suferă pacienții.

Ce a regăsit pe o bancnotă de 100 de dolari a șocat-o

Deși este obișnuit să vadă mii de tipuri de germeni, chiar și Amani a fost uluită de microbii pe care i-a găsit pe o bancnotă de 100 de dolari, susținând că unii dintre aceștia erau, pur și simplu, neidentificabili.

„Am analizat o bancnotă de 100 de dolari și am incubat-o timp de 24 de ore. Unele dintre bacterii găsite pe ea sunt specii Staphylococcus. Cele periculoase și lipicioase, nu am idee ce sunt”, a mărturisit Amani, scrie DailyMail. 

Bacteriile Staphylococcus sunt adesea dăunătoare, pentru că pot provoca pneumonie, probleme cardiace și infecții osoase severe.

Unele bacterii sunt periculoase pentru organism

În videoclipurile sale de pe TikTok, Amani le-a arătat internauților cum a testat scaunele de la toaletele publice, aparatele de băuturi de pe stradă și chiar ecranele telefoanelor.

Primim o mulțime de plăci la analizat. Unele conțin uroculturi, altele salivă, chestii de genul ăsta. Le obținem, apoi trebuie să le incubăm aproximativ 24 de ore înainte ca bacteriile să crească. Ne uităm la ele din nou după 48 de ore.”, a declarat aceasta.

„Există bacterii dăunătoare peste tot, chiar și pe propria noastră piele avem bacterii dăunătoare. Doar dacă ajung în locul greșit, pot fi patogene. Dacă te speli pe mână cât mai des, vei evita agenții patogeni mai periculoși”, a conchis Amani.

Fântâna cu apă nu au bacterii așa periculoase. Nu sunt dăunătoare. Dar am auzit de la oameni că a crescut mucegai pe fântânile din locurile în care au lucrat, ceea ce poate fi rău. De aceea vreau să dezvălui aceste videoclipuri. Așa că oamenii pot fi conștienți de faptul că se pot îmbolnăvi imediat”, a mai detaliat omul de știință.

Detectarea tipurilor de bacterii se poate face prin simplu miros, spune Amani, unele miros a floricele, iar altele miros a fecale.

„Unele plăci de microbiologie miros bine, unele dintre ele miros rău. Există unul numit Pseudomonas aeruginosa, care miroase a struguri. Proteus mirabilis miroase a budincă de ciocolată. Streptococcus viridans miroase a floricele cu unt. Dar unii dintre germeni miros oribil, precum E.Coli, care are miros de rahat!”, a mai continuat ea.

@micromani2023