12 oct. 2023 | 14:46

Banca te ridică, banca te coboară. Povestea bărbatului a cărui viață s-a schimbat de două ori, în două zile

ACTUALITATE
Banca te ridică, banca te coboară. Povestea bărbatului a cărui viață s-a schimbat de două ori, în două zile

Incidentul cu pricina a avut loc în Marea Britanie, unde un bărbat în vârstă de 41 de ani, care avea numai 1 liră sterlină în contul său de economii, a avut parte de o mare surpriză.

Mai exact, bărbatul s-a trezit peste noapte cu o mică avere de 122.000 de lire sterline, echivalentul a aproximativ 140.000 de euro.

Vezi și: Toți români cu bani în bancă trebuie să știe. Se întâmplă cu conturile, cu profitul băncilor

Cum a ajuns să se îmbogățească

Evident, el credea inițial că avea doar o liră în contul său de economii la o bancă locală și avea nevoie de un virament de 200 de lire sterline într-un alt cont de la o bancă mai mare, pentru a se echilibra.

Când a verificat aplicația bancară, a descoperit cu stupoare că avea în cont nici mai mult, nici mai puțin de 122.000 de lire sterline.

Ulterior, știind că procedurile nu sunt simple, a contactat banca pentru a clarifica situația, iar după verificări, funcționarii băncii i-au confirmat că acești bani i-ar aparține, de fapt, dându-i voie să-i păstreze.

Vezi și: Câți bani poți obține de la bancă dacă ai salariu de 5.000 de lei și ce vechime în muncă trebuie să ai

Banca te ridică, banca te coboară: Povestea unui bărbat a cărui viață s-a schimbat de două ori, în două zile

Urslaan Khan FOTO: Profimedia Images

Cum l-a sărăcit banca din nou

Totuși, după doar 24 de ore, bărbatul a fost contactat din nou de către angajații băncii, care i-au comunicat că s-a produs o eroare și că suma de bani nu îi aparținea, în realitate.

Pe cale de consecință, i-au solicitat bărbatului să returneze banii, ceea ce a și făcut la începutul acestei săptămâni, întrucât nu avea de ales.

Bărbatul a afirmat că ar fi fost „aranjat pe viață” dacă ar fi păstrat banii, dar a contactat imediat banca pentru a clarifica situația, pentru că legea este mereu de partea băncilor.

El presupune că suma de bani care a ajuns în contul său a fost, de fapt, destinată altui client al aceleiași bănci și că s-a produs o eroare în traseul pe care l-au străbătut banii.

Bancă nu a furnizat explicații publice cu privire la incident, declarând că nu poate face declarații despre conturile clienților.

Din păcate, nu se știe clar dacă „bogatul pentru o zi” a primit vreo recompensă pentru corectitudinea sa.

Vezi și: Apare o nouă bancă în România, e oficial. De ce ar putea fi o alternativă la Banca Transilvania

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele