22 dec. 2023 | 13:20

Bacșișul lăsat de Roman Abramovici la un restaurant din Turcia. A fost mai mare decât nota de plată

SPORT
Bacșișul lăsat de Roman Abramovici la un restaurant din Turcia. A fost mai mare decât nota de plată

Roman Abramovici a devenit cunoscut pentru toată lumea după ce cumpărat echipa Chelsea Londra, club pe care l-a condus până anul trecut, atunci când a fost forțat să-l cedeze din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina. De data aceasta, omul de afaceri a uimit după ce a lăsat un bacșiș uriaș la un restaurant din Turcia. Ce sumă a putut să lase ospătarului.

Bacșișul lăsat de Roman Abramovici

Roman Abramovici, care deţine şi cetăţenia israeliană, a devenit unul din cei mai puternici oameni de afaceri de după destrămarea Uniunii Sovietice în 1991. Revista Forbes îi estimează averea la 9,2 miliarde dolari. După ce a fost nevoit să vândă clublul londonez, el a dispărut din peisajul fotbalului.

Tot mai des, Roman Abramovici merge în Turcia, acolo unde și-a închiriat și un conac pentru care plătește aproximativ 40.000 de lire sterline pe lună. Față de perioada în care era implicat în fotbal, fostul patron al lui Chelsea nu arată diferit, iar acest lucru se poate vedea după una dintre ultimele sale apariții publice.

Într-una dintre vizitele sale în Țara Semilunei, Roman Abramovici a luat masa la un cunoscut restauran, iar jurnaliștii turci l-au dat de gol pe afacerist și au scris cât bacșiș a lăsat. Acesta și-ar fi comandat mâncare în valoare de aproximativ 2.600 de euro și l-ar fi răsplătit pe ospătar cu 5.500 de euro, notează Fanatik.tr.

Bacșișul lăsat de Roman Abramovici la un restaurant din Turcia. A fost mai mare decât nota de plată

Roman Abramovici, fost patron Chelsea. Sursa foto: Fanatik tr

Roman Abramovici nu scapă de sancțiunile UE

După ce preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei, în februarie 2022, Uniunea Europeană a sancţionat oficialităţi ruse şi o serie de oameni de afaceri din această țară, printre care și Roman Abramovici. Acesta a contestat în justiţie decizia Consiliului UE, dar fără succes.

Instanţa UE i-a respins apelul, dar și cererea de despăgubiri morale în valoare de un milion de euro formulată de omul de afaceri. Curtea Generală respinge acţiunea formulată de dl. Abramovici, menţinând astfel măsurile restrictive luate împotriva sa”, scrie în decizia instanţei.

Citește și: Reacția Kremlinului, după ce au apărut informații despre otrăvirea lui Roman Abramovici

În martie 2022, Abramovici a fost inclus pe lista sancțiunilor pentru că ar fi beneficiat de legăturile sale strânse cu președintele rus Vladimir Putin și ar fi contribuit la fondul de război al Kremlinului.

Adrian Mutu, în echipa jucătorilor care au eşuat la Chelsea în era Abramovici

La scurt timp după ce i-au fost impuse sancțiuni, oligarhul rus a vândut clubul de fotbal Chelsea din prima ligă engleză pentru cel mai mare preț plătit vreodată pentru o echipă. Dan Petrescu și Adrian Mutu sunt singurii români care au jucat la clubul londonez. Însă, transferul ”Briliantului” este consideerată „cea mai proastă afacere a lui Chelsea” în era Abramovici, nota TuttoMercatoWeb, în urmă cu un an.

„Primul sezon este un eşec, el marchează zece goluri în toate competiţiile. Al doilea este un coşmar: mai întâi pozitiv la cocaină, apoi rezilierea contractului, în sfârşit o dispută lungă şi foarte costisitoare cu clubul care îi cere românului să restituie o bună parte din preţ”, a scris site-ul menționat.

Citește și: Cum l-a convins Giovanni Becali pe Roman Abramovich să-i dea bani pentru un bolid Rolls-Royce. Discuția fabuloasă cu magnatul rus

Atacantul român a ajuns în 2003 la Chelsea de la formaţia italiană Parma și a plecat în octombrie 2004. El a fost unul dintre fotbaliștii preferați ai lui Roman Abramovici.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele