Aura a lucrat la o multinațională 10 ani, până când a dat lovitura cu o idee simplă în afaceri: s-a mutat la țară și viața i s-a schimbat radical
Un nou fenomen ia amploare în rândul generației tinere și, din fericire, vorbim despre o tendință pozitivă și încurajatoare, demnă de urmat și de a fi dată exemplu. Este vorba despre întoarcerea la origini și renunțarea la stilul de viață aglomerat și stresant din marile orașe ale țării.
Tot mai mulți tineri ce și-au construit cariere de succes lucrând pentru mari corporații prezente pe piața din România constată că fericirea adevărată nu înseamnă să fii prizonierul unui birou de dimineața până seara și nici să îți petreci un sfert din zi în trafic. Din contră! Tinerii încep să tânjească după viața simplă, dar extraordinar de frumoasă, pe care au trăit-o în copilărie, în casa bunicilor sau străbunicilor.
Idei de afaceri care te ajută să trăiești bine, la țară, fără stres și trafic infernal
Din ce în ce mai mulți tineri din ziua de astăzi încep să aprecieze mai mult valorile pe care odinioară poate le considerau perimate și caută soluții pentru a se muta și a desfășura o activitate lucrativă chiar în satele lor de origine.
O astfel de poveste este cea a Aurei Brebeanu, care, după 10 ani de lucrat într-o corporație, s-a mutat în satul său situat între Prahova și Braşov. Aici, tânăra ingenioasă și cu spirit antreprenoarial, deși nu avea experiență, a avut curajul de a deschide chiar în podul casei un atelier de cusut. Afacerea ei se numește Cotton Therapy.
Din mâinile ei agere care au deprins tainele cusutului ies acum lenjerii de pat deosebite, dar si jucării sau pijamale, pentru clienții dornici de produse confecționate de mâna tinerei.
„Eu zic că poți să faci, să găsești și idei de business, să găsești o modalitate prin care să te susții. E internetul și tot accesul ăsta care nu mai separă locuitul la țară de statul la oraș, că informațiile pe care le ai tu le am și eu la fel de simplu, la un click distanță. Din vârful muntelui livrăm și în străinătate și în toată țara”, povesteşte Aura Brebeanu, citată de Observatornews.ro.