19 iun. 2023 | 10:43

„Are mai bine de 3.000 de ani”. Descoperire uluitoare într-un cimitir din Germania. Foto

ULTIMA ORĂ
„Are mai bine de 3.000 de ani”. Descoperire uluitoare într-un cimitir din Germania. Foto

O descoperire uluitoare a fost făcută într-un cimitir din landul Bavaria, aflat în sudul Germaniei. Biroul de Stat Bavarez pentru Conservarea Monumentelor a publicat imagini cu obiectul ce urmează să fie analizat în detaliu de către arheologi.

Ce au descoperit arheologii

Mai exact, arheologii au descoperit săptămâna trecută o sabie octogonală ce datează din urmă cu mai bine de 3.000 de ani. Aceștia au făcut descoperirea într-un sit funerar din districtul Donau-Ries din landul Bavaria.

Conform unei declarații a Biroului de Stat Bavarez pentru Conservarea Monumentelor, sabia este atât de bine conservată încât încă mai strălucește. Cercetătorii cred că sabia a fost lăsată în mormânt ca un cadou de înmormântare.

„Are mai bine de 3.000 de ani”. Descoperire uluitoare intr-un cimitir din Germania. Foto

Sabia ce are mai bine de 3.000 de ani

„Starea de conservare este excepțională!”

Se crede că sabia datează de la sfârșitul secolului al XIV-lea î.Hr., adică din epoca mijlocie a bronzului. O astfel de sabie, cu un mâner octogonal realizat în totalitate din bronz, este o descoperire rară.

„Sabia și înmormântarea trebuie încă examinate pentru ca arheologii noștri să poată clasifica mai precis această săpătură. Starea de conservare este excepțională! O astfel de descoperire este foarte rară”, a declarat profesorul Mathias Pfeil, șeful Biroului de Stat Bavarez pentru Conservarea Monumentelor, potrivit CNN.

De asemenea, cercetătorii au transmis că cel mai probabil, sabia a fost o armă reală. Aceștia au precizat că centrul de greutate din partea din față a lamei indică faptul că aceasta a fost echilibrată în special pentru a tăia.

Sabia a fost lăsată într-un mormânt care conținea rămășițele a trei persoane – un bărbat, o femeie și un tânăr – care au fost îngropate la scurt timp unul după altul, conform comunicatului transmis de Biroul de Stat Bavarez pentru Conservarea Monumentelor.

Cercetătorii au mai transmis că deocamdată nu este clar care era relația dintre bărbatul, femeia și tânăra care au fost îngropați în acel mormânt, dar lângă aceștia a fost găsită o gamă bogată de obiecte funerare.