18 sept. 2023 | 12:55

Apple se chinuie să convingă autoritățile că iPhone 12s este un telefon sigur. Cum plănuiește să facă asta

ACTUALITATE
Apple se chinuie să convingă autoritățile că iPhone 12s este un telefon sigur. Cum plănuiește să facă asta

Apple pregătește o actualizare de software pentru a rezolva presupusele probleme legate de radiații, cu privire la iPhone 12s, telefon vechi de trei ani, după ce autoritățile franceze au afirmat că dispozitivul depășește nivelurile adecvate.

Franța a încetat să vândă smartphone-urile cu pricina după recomandările autorității naționale de supraveghere a radiațiilor (ANFR).

În acest scop, Apple a reiterat că aceasta nu este o problemă de siguranță și obserrvat că telefonul a fost certificat de mai multe instanțe internaționale ca fiind în conformitate cu standardele globale de radiație.

Actualizarea software-ului nu va ajusta nivelurile de radiații, deoarece aceasta este, până la urmă, o problemă hardware, dar va „adapta protocolul folosit de autoritățile de reglementare franceze”.

Patch-ul de software al Apple ar trebui, cel puțin teoretic, să rezolve problemele

Prin urmare, se pare că Apple crede că patch-ul software va fi suficient pentru a permite iPhone 12s să treacă de testele de radiații viitoare, spunând că așteaptă cu nerăbdare „ca iPhone 12 să fie disponibil în continuare în Franța”.

Totuși, Belgia și Danemarca au fost de partea Apple aici, ministrul belgian pentru digitalizare, Mathieu Michel, afirmând că testele locale au fost „liniștitoare” și recomandând împotriva suspendării vânzărilor.

Autoritatea de Siguranță din Danemarca a urmat exemplul, sugerând că nu manifestă îngrijorări cu privire la nivelurile de radiații iPhone 12s.

Experții din industrie au intervenit și ei, afirmând că rezultatele nu au indicat niciun risc de arsuri sau insolație provenită de la radiația telefonului.

Franța spune că remedierea software-ului Apple ar trebui să fie adecvată și că va relua testarea de îndată, s-a precizat într-un comunicat de presă francez, potrivit TechCrunch.

Apple elimină în mod regulat actualizări de software pentru iPhone-urile pe care le scoate pe piață, așa că modificarea ar trebui să apară în viitorul apropiat. Între timp, compania își concentrează energia într-o zonă foarte îndepărtată de iPhone 12, mai degrabă în direcția seriei iPhone 15, proaspăt lansată.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele