Anunțul anului de la Google. Schimbări masive generate de inteligența artificială

Anunțul anului de la Google. Schimbări masive generate de inteligența artificială

Google va lansa luna viitoare noi instrumente de căutare bazate pe inteligență artificială, iar în toamnă vor apărea și mai multe funcții, relatează The New York Times.

Schimbări radicale la Google

Noile funcții vor fi disponibile exclusiv în SUA și vor fi lansate inițial pentru maximum un milion de utilizatori, precizează NYT. Nu este clar ce anume vor oferi aceste instrumente, dar probabil că se vor baza pe promisiunea conversațională a chatbot-ului experimental Bard al Google. Acestea sunt dezvoltate sub numele de cod „Magi”.

Planurile fac parte din eforturile Google de a face față amenințării reprezentate de noile sisteme precum chatbotul Bing al Microsoft și ChatGPT al OpenAI. Mulți cred că acești chatbots ar putea înlocui într-o bună zi motoarele de căutare tradiționale precum Google – în ciuda deficiențelor acestora.

Potrivit NYT, poziția Google este atât de amenințată încât Samsung se gândește să înlocuiască Google cu Bing ca motor de căutare implicit pe dispozitivele sale mobile.

Acest acord are o valoare estimată de 3 miliarde de dolari în venituri anuale pentru Google (compania are un acord similar cu Apple în valoare de aproximativ 20 de miliarde de dolari), deși nu este clar cât de serios se gândește Samsung la această schimbare.

Motorul de căutare vrea o reconstrucție radicală

Este posibil ca această companie să fi fost influențată de activitatea de inteligență artificială a Microsoft, dar ar putea, de asemenea, să profite pur și simplu de momentul de slăbiciune al Google.

Pe lângă noile caracteristici dezvoltate în cadrul proiectului Magi, Google plănuiește, de asemenea, o reconstrucție mai radicală a motorului său de căutare. Cu toate acestea, Times spune că „nu există un calendar clar cu privire la momentul în care va lansa noua tehnologie de căutare”.

De asemenea, se pare că Google dezvoltă o serie de alte instrumente de inteligență artificială, inclusiv un generator de imagini cu inteligență artificială numit GIFI, un sistem de învățare a limbilor străine numit Tivoli Tutor și o funcție numită Searchalong, care ar integra un chatbot în browserul Chrome al Google pentru a răspunde la întrebări legate de pagina web curentă. Acest lucru este similar cu bara laterală Bing AI a Microsoft pentru browserul său Edge.

Urmăriți Playtech.ro și pe