26 iul. 2023 | 20:36

Angajații și firmele din Construcții, la un pas de marele colaps. Va fi mai rău ca-n 2008, dacă vor majora taxele

ACTUALITATE
Angajații și firmele din Construcții, la un pas de marele colaps. Va fi mai rău ca-n 2008, dacă vor majora taxele

În cazul în care Guvernul de la București va decide să elimine facilitățile fiscale pentru sectorul Construcțiilor, cei din domeniu spun că se vor confrunta cu probleme poate mai grave decât în anul 2008, când a izbucnit marea criză economică.

Angajații, patronii și diriginții de șantier țin cu dinții de actualele facilități fiscale, fiecare parte aducând propriile sale argumente care speră să-i convingă pe guvernanți să renunțe la ideea de a le majora taxele.

De exemplu, diriginții de șantier subliniază că, deși majorarea taxelor în acest sector ar putea reprezenta o acțiune benefică pentru bugetul public, deoarece vor crește contribuțiile la stat, va lovi puternic un sector economic important, cel al Constucților.

Primii care se revoltă sunt diriginții de șantier. Dacă taxele vor crește, va veni cutremurul peste imobiliarele românești

“Diriginţii de şantier şi responsabilii tehnici cu execuţia se opun recentelor propuneri ale Guvernului României de majorare a taxelor în sectorul construcţiilor. Această iniţiativă, deşi poate avea intenţii bune în a genera venituri suplimentare pentru bugetul naţional, va pune în pericol echilibrul fragil al industriei noastre şi va afecta în mod direct vieţile a sute de mii de angajaţi din acest sector”, susţin aceştia, într-un comunicat.

Specialiștii își continuă argumentația, susținând importanța adoptării unor decizii asumate și mai ales acceptate de toți jucătorii importanți.

“Contextul actual al crizei imobiliare este deja destul de dificil pentru întreaga industrie de construcţii, în timp ce mediul privat se luptă cu împrumuturi costisitoare şi preţuri exorbitante ale materialelor de construcţie. O nouă majorare a taxelor ar fi doar o povară suplimentară de nesuportat pentru mediul privat şi va conduce la o aprofundare a crizei imobiliare.

În plus, creşterea taxelor va genera o mare incertitudine în rândul investitorilor şi dezvoltatorilor imobiliari. Aceasta va împiedica noile proiecte să prindă contur şi va afecta dezvoltarea economică a ţării.

În concluzie, diriginţii de şantier, alături de toţi cei implicaţi în industria construcţiilor, solicită Guvernului României să reconsidere cu responsabilitate propunerile de majorare a taxelor în acest sector sensibil al economiei. Încurajăm autorităţile să caute soluţii dialogate, care să susţină dezvoltarea durabilă a întregului sector, fără a adăuga noi obstacole şi provocări greu de depăşit. Este imperativ să luăm în considerare interesele mediului privat şi ale angajaţilor, pentru a asigura stabilitatea şi prosperitatea economică a ţării noastre”, se mai spune în comunicat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele