08 iun. 2023 | 20:25

Angajații, foc și pară pe patroni: mâine mi-aș da demisia, nu mai muncesc pe banii ăștia

ACTUALITATE
Angajații, foc și pară pe patroni: mâine mi-aș da demisia, nu mai muncesc pe banii ăștia

Angajații de la noi din țară se confruntă cu o acută criză a costului vieții care-i determină să-și dorească salarii mai mari din partea angajatorilor lor.

Foarte mulți salariați din România sunt nemulțumiți de condițiile salariale din prezent și ar fi dispuși să renunțe pe loc la actualul job, în favoarea unuia pentru care sunt plătiți mai bine.

În contextul crizei inflației și a ratelor tot mai usturătoare la bănci, salariații cu greu mai fac față provocărilor financiare de zi cu zi. În fața valurilor de scumpiri care ne-au lovit în ultima perioadă, e nevoie de lefuri mult mai generoase.

Salariile nu ne mai ajung de la o lună la alta. Angajații sunt revoltați

Analizele de specialitate realizate pe piața muncii de la noi din țară indică faptul că avem foarte mulți salariați nemulțumiți de banii pe care-i primesc. Dacă ar găsi un alt loc de muncă cu un salariu mai avantajos, oamenii nici măcar n-ar mai privi în urma lor.

De exemplu, conform datelor celui mai recent sondaj realizat de Undelucram şi Sodexo Benefits and Rewards Services, peste un sfert dintre angajaţii români (28%) şi-ar schimba actualul loc de muncă cu un altul care oferă un salariu atractiv şi beneficii extra-salariale competitive.

Aceeași analiză mai scoate la iveală faptul că aproape jumătate dintre angajații chestionați (48%) nu ar accepta un salariu mai mic pentru un post cu impact social mai mare.

De altfel, se pare că 77% dintre angajații ce au luat parte la analiza aceasta se gândesc şi la impactul pe care îl au din rolurile lor în societate.

În aceeași ordine de idei, mai trebuie precizat și faptul că 43% consideră că implicarea în societate este echivalentă cu impactul direct al muncii pe care o fac. În cele din urmă, mai indică sondajul, 43% dintre angajați spun că implicarea în societate înseamnă să simtă că munca lor are un impact pozitiv în comunitatea din care fac parte.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele