22 aug. 2023 | 06:50

ANAF în haos oficial, de azi. Angajații se revoltă împotriva sistemului, au luat-o pe urmele românilor de rând

ACTUALITATE
ANAF în haos oficial, de azi. Angajații se revoltă împotriva sistemului, au luat-o pe urmele românilor de rând

Nu doar numeroși români de rând sunt nemulțumiți de fiscalitate și de instituțiile care au atribuții în domeniu (cum ar fi ANAF-ul), ci a venit rândul și angajaților să își arate indignarea.

Astăzi, angajații din ANAF vor să dea o lecție guvernanților și să le atragă atenția cu privire la faptul că sunt nemulțumiți de condițiile lor de muncă.

Salariații Fiscului de la noi din țară se vor afla astăzi, preț de câteva ore, în grevă de avertisment.

Angajații din ANAF spun că nu mai suportă ce le face statul de zeci de ani

Anunțul cu privire la acest eveniment vine chiar de la Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală “Solidaritatea”.

„Solidaritatea face grevă de avertisment în 22.08, între orele 8 si 10. Acesta este ultimul demers cerut de lege înaintea declanșării grevei propriuzise.

Invităm public toate sindicatele să ni se alăture în acest demers, precum și pe toți cei neafiliați. Doar uniți vom reuși. Nu mă întrebați ce fac alții, că nu știu nimic.

Pot să vă spun doar că, din câte cunosc eu, până ieri noi am fost singurii care am anunțat legal greva. Conform legii, listele cu greviștii trebuie depuse la angajator si ITM cu cel puțin 2 zile înaintea grevei.

Totodată, în MF și ANAF nu se poate face grevă de solidaritate, deoarece aceasta presupune ca sindicatele să fie afiliate la aceeași federație, ceea ce nu e cazul pentru Solidaritatea si celelalte două. Așa că, se pare că iar am rămas doar noi ăștia din Solidaritatea. Îi așteptăm alături de noi pe toți colegii nemulțumiți”, a transmis liderul Dorin Modure.

Acesta din urmă amintește cum s-au finalizat la masa tratativelor protestele pe care angajații le-au mai avut de-a lungul acestei luni. Oficialul vorbește despre o serie de promisiuni pe care salariații ANAF le-ar fi primit de la Ministerul Finanțelor, după cum urmează:

1. Nimeni nu-și va pierde locul de muncă.
2. Se va realiza egalizarea salariilor.
3. Se va elabora un statut al profesiei.
4. În viitoarea lege a salarizării vom fi incluși într-o familie ocupațională distinctă.

„Cu alte cuvinte, să ne bucurăm că nu ne dau afară și că, în sfârșit, o să respecte legea care cere plata egală pt muncă egală. Aici diferențele sunt de maxim 400-500 lei, dar trebuie înțeles că nu toți vom lua această suma. Fiecare va lua diferența pe care o mai are până la salariul maxim.

Statutul ni se promite de peste 20 de ani, iar legea salarizării nu știe nimeni cum va arată.
Absolut nimic de tăierea sporurilor, desființarea funcțiilor de șef birou etc”, a mai declarat liderul de Sindicat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele