14 aug. 2023 | 08:55

Câți bani câștigă pe lună un casier de la Trezorerie. Suma care îi intră în cont lunar

Social
Câți bani câștigă pe lună un casier de la Trezorerie. Suma care îi intră în cont lunar
Angajații bugetari în grevă, speriați de noile decizii ale Guvernului

Ca în orice stat, inclusiv România are instituția ”Trezorerie”, împărțită pe sectoare, în cazul Capitalei, și pe județe, la nivel național, subordonate ANAF și Ministerului de Finanțe. Cei care sunt angajați în aceste instituții, sunt tot angajați bugetari, împărțiți pe categorii. Dar, puțini sunt aceia care știu câți bani câștigă pe lună un casier de la Trezorerie. Așa că, citește mai departe și află care este suma care îi intră în cont lunar.

Ce este instituția Trezoreriei unui stat, și ce îndatoriri sunt

Trezoreria de Stat este un sistem organizat care colectează bani și efectuează plăți în numele administrației de stat și al altor administrații publice. Acest serviciu are princiipile de funcționeare exact ca Banca Națională a României.

Conform statutului instituției, Trezoreria Statului are un rol bine definit, acela de a încasa toate veniturile bugetare, poate efectua plățile aferente creditorilor publici, și asigură, în același timp, gestionarea și utilizarea corectă a fondurilor publice.

Vezi și: Marcel Ciolacu anunță un val de concedieri în rândul bugetarilor. Cine sunt angajații vizați: ”Trebuie să fac ceva pentru țara mea”

În general, în afară de gestionarea banilor de la bugetul de stat, Trezoreria Statului lucrează și cu agenții economici, care pot avea conturi în cadrul instituției, dar există câțiva pași pe care aceștia trebuie să-i facă.

De la identificarea instituției de trezorerie locală, așa cum spuneam la început, fiind vorba de instituții locale de sector sau județene, și până la alegerea opțiunilor de cont și depunere de documente.

Greve spontane în instituțiile financiare ale statului

Până pe 11 august, angajații bugetari din instituțiile financiare, inclusiv Trezorerie, au inițiat mai multe greve spontane, ca urmare a noilor decizii, încă în discuție la nivel guvernamental, de a tăia mai multe cheltuieli bugetare, inclusiv salarizările și posturile din sistem.

Ca urmare a acestor posibile decizii, angajații au intrat în greve, cerând Ministerului de Finanțe majorări salariale și garantarea locurilor de muncă.

Un efect al acestor greve era și blocarea salariilor a milioane de angajați, având în vedere că prin aceste instituții, inclusiv cea a trezoreriei, sunt circulate sumele aferente salariilor.

Vezi și: ”6.000 de lei pentru un inspector? Ăsta nu e salariu de dus acasă”. A doua zi de proteste în Finanţe. Ce promite Marcel Boloș

Nemulțumirile angajaților vin ca urmare a unie ordonanțe, și anum OUG pentru ”disciplină economico-financiară”, prin care acești angajați ar pierde sume de bani, precum și tichetele de vacanță și mulți și-ar pierde și funcțiile de conducere.

În cele din urmă, Marcel Boloș, actualul ministru, a semnat un acord cu reprezentanții angajaților, garatând că nu se vor face demiteri și că nu se vor înregistra pierderi financiare.

Dar, sunt puțini cei care știu, de fapt, cam câți bani câștigă pe lună un casier de la Trezorerie. Așa că, citește mai departe și află care este suma care îi intră în cont lunar uni astfel de angajat al statului.

Câți bani câștigă pe lună un casier de la Trezorerie

În cadrul instituției ”Trezoreria Statului”, și în sediile de sector și județene, există un număr important de angajați, de la casier, arhivar, trezorerier șef sau chiar director de sucursală.

Majoritatea sunt angajați bugetari, dintr-un total de 24.861 de angajați din cadrul Ministerului de Finanțe.

Dacă ne referim la câți bani câștigă pe lună un casier de la Trezorerie, de exemplu, conform listelor ANAF, un referent casier are un salariu de bază de aproximativ 6.102 lei. La aceste sume se mai adaugă tichetele de vacanță, o indemnizație de hrană, precum și un spor lunar.

Vezi și: Ce salariu încasează lunar un inspector ANAF. Ce sporuri mai au angajații acestei instituții

Un inspector casier, conform ANAF, câștigă lunar între 5.700 și aproximativ 9.450 de lei, plus restul de beneficii, în acest caz ținându-se cont de gradul în care este încadrat, superior, principal sau asistent.

Ca și comparație, cel mai mare salariu îl are un director de instituție, acesta încasând aproximativ 14.328 de lei, precum și 15% spor, și indemnizația de hrană și tichetele de vacanță.

De cealaltă parte, cel mai mic salariu din aceste instituții îl încasează un arhivar, aici suma fiind între 4.661 și 4.622 de lei la care se adaugă și restul de beneficii menționate anterior.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Trei milioane de pensionari, bani în plus. De când cresc veniturile
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Statul plăteşte câte 15.000 de lei. Românii ce vor primi cele 2 vouchere. E urgent
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro