02 aug. 2023 | 10:55

Amazon vrea să înlocuiască sistemul medical cu o aplicație de telefon: unde a lansat serviciul

ACTUALITATE
Amazon vrea să înlocuiască sistemul medical cu o aplicație de telefon: unde a lansat serviciul

Amazon se infiltrează în domeniul asistenței medicale digitale, iar aplicația gigantului este acum disponibilă în această țară.

Cu ajutorul ei, locuitorii de Statele Unite ale Americii pot avea parte de ”vizite medicale” cu specialiști din 34 de state, la alegere.

Aplicația Clinic a fost lansată în luna noiembrie a anului trecut și este menită să ofere tratament pentru mai bine de 30 de probleme de sănătate obișnuite, cum ar fi prescripțiile contraceptive, migrenele sau altele.

Practic, americanii pot alege un furnizor de telesănătate, ca mai apoi să completeze un formular de admitere, totul ca într-o ultimă instanță să ia legătura cu un specialist. Partea interesantă este că pacienții nu au nevoie de o programare sau de asigurare, iar costul consultației este afișat încă de dinainte.

Clinic, aplicația care îi ajută pe oameni să găsească tratament pentru problemele simple de sănătate

Clinic face parte dintr-un efort prelungit al gigantului Amazon de a acoperi multe aspecte ale asistenței medicale.

În acest sens, a cumpărat PillPack în 2018, iar între 2019 și 2022 a oferit un serviciu de telesănătate Care atât angajaților săi, cât și altor companii.

În ultima perioadă, Amazon a reușit încă un succes și anume a  încheiat achiziția One Medical, în schimbul sumei de 3,9 miliarde de dolari, transformându-l într-un furnizor de asistență medicală primară cu prezență fizică, opțiuni virtuale și teste de laborator.

Aceste mișcări au atras atenția autorităților de reglementare. Deși Comisia Federală pentru Comerț a declarat că nu va contesta achiziția One Medical în februarie, a avertizat că încă investighează fuziunea pentru posibile probleme de concurență neloială și de confidențialitate care provin din accesul la datele de sănătate.

Comisia a spus, în egală măsură, că ar putea contesta acordul mai târziu dacă va găsi îngrijorări. Deocamdată, însă, ambițiile Amazon în domeniul sănătății nu se confruntă cu o rezistență majoră, părând o alternativă mai mult decât viabilă la clinicile tradiționale, cel puțin pentru problemele de zi cu zi.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele