22 sept. 2023 | 16:31

Afacerea bizară cu care a dat lovitura un român. Vinde și cu 150 de lei bucata, iar cererea e imensă

ACTUALITATE
Afacerea bizară cu care a dat lovitura un român. Vinde și cu 150 de lei bucata, iar cererea e imensă

Are doar 19 ani, dar afacerea pe care a început-o îi aduce 150 de lei pe bucată vândută, iar cererea este imensă. De la un pasionat de păsări, tânărul Denis Caba a ajuns un fermier în toată puterea cuvântului, iar în prezent crește aproximativ 700 de păsări rare, ouăle unora dintre ele vânzându-se cu sume foarte mari.

Denis Caba este student al Facultății de Științe Agricole din Cluj Napoca și a reușit într-un timp scurt să pună pe picioare o afacere cu care a dat lovitura pe piața din Arad și nu numai.

Un ou – 150 de lei

Cel mai scump produs pe care îl vinde tânărul fermier este oul de struț emu. Un ou se vinde cu 150 de lei bucata pentru că struțul emu fac aproximativ 25 de ouă pe iarnă.

„Ouăle de emu ajung undeva la 600-700 de grame, echivalentul a 15, 20 de ouă de găină. La începutul sezonului sunt la 150 de lei bucata, iar pe final de sezon 100 de lei, le trimitem atât în țară, cât și în afară”, a spus tânărul fermier.

Afacerea bizara cu care a dat lovitura un roman. Vinde si cu 150 de lei bucata, iar cererea e imensa

Denis Caba

Ouăle produse la ferma din Arad sunt trimise în țări precum Cuba, Pakistan sau Algeria. Denis are o întreagă colecție de papagal, prepelițe, rațe și turturele, dar crește și unele dintre cele mai rare specii de păuni.

„Un păun poate să pornească de la 100 de euro și poate s-ajungă chiar și la 600, 700, 1.000 de euro în funcție de culoare. Depinde foarte mult de cum sunt crescute, dacă sunt crescute lângă om automat că vor fi mult mai blânde”, mai povestește fermierul.

Cum vrea să își extindă ferma

Denis Caba nu se va opri aici, ci vrea să își extindă afacerea, chiar dacă ferma sa generează deja un câștig substanțial. El vrea ca până la finalul anului să ajungă la 1.000 de exemplare de păsări și își dorește foarte mult să aibă în curte cel puțin o pereche de lebede.

În ferma Caba, pe lângă păsările exotice se găsesc și găini din rase mai speciale: de la Araucana Gât Auriu, Araucana Potarnichiu Sălbatic, Australorp Albastru, Australorp Negru, Australorp Splesh, Gâște Toulouse Buff Alb și Gri, rațe mute.