01 nov. 2022 | 11:46

Zeci de milioane de dolari de la Apple, dacă găsești vulnerabilități în iPhone, iPad sau Mac

ACTUALITATE
Zeci de milioane de dolari de la Apple, dacă găsești vulnerabilități în iPhone, iPad sau Mac

După o perioadă destul de lungă în care a evitat să dea bani experților în securitate cibernetică ce descopereau vulnerabilități software sau hardware în dispozitivele companiei, Apple a ajuns să dea nu mai puțin de 20 de milioane de dolari utilizatorilor pricepuți de iPhone, iPad sau Mac.

Apple Security Research este cea mai nouă platformă online a gigantului din Cupertino, un site dedicat îmbunătățirii mijloacelor prin care utilizatori obișnuiți și experți în securitate cibernetică cu experiență pot raporta vulnerabilități legate de funcționare iPhone-urilor, iPad-urilor și Mac-urilor. Acolo găsești instrumente facile pe care le poți utiliza pentru a expedia rapoarte de securitate către Apple, pentru a comunica cu inginerii Apple și pentru a obține actualizări în timp real pe marginea securității iDevice-urilor.

Programul de recompense al Apple, o mină de aur

Prin intermediul programul Apple Security Bounty, introdus în urmă cu doi ani și jumătate, compania condusă de Tim Cook a oferit recompense de aproape 20 de milioane de dolari experților în securitate cibernetică. Plata medie a fost de 40.000 de dolari pentru vulnerabilități descoperite în categoria produse. În plus, Apple a plătit 20 de recompense de peste 100.000 de dolari pentru probleme depistate care ar putea avea un impact major asupra funcționării gadgeturilor.

Pe lângă detaliile legate de Apple Security Bounty, platforma Apple Security Research vine la pachet și cu un blog ce permite echipelor de ingineri Apple să împărtășească cu publicul larg avansuri în ceea ce privește securitatea dispozitivelor companiei. Prima postare este legată de securitatea memoriei XNU.

Odată cu lansarea noului site, oficialii Apple au ținut să menționeze că sunt semnificativ mai eficienți în a remedia problemele raportate de către utilizatori, în a lansa actualizări de securitate și a centraliza toate informațiile disponibile pe marginea unor probleme similare. În plus, printr-un nivel sporit de transparență aferent programului de recompense, doritorii înțeleg mult mai bine la momentul de față despre ce bani este vorba, în funcție de gravitatea vulnerabilității găsite.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele