27 ian. 2022 | 09:55

Xiaomi anunță lansarea seriei Redmi Note 11: ce e nou la aceste telefoane, cât costă

ACTUALITATE
Xiaomi anunță lansarea seriei Redmi Note 11: ce e nou la aceste telefoane, cât costă

Chinezii de la Xiaomi au anunțat că, în foarte scurt timp, vor lansa noua serie de telefoane mobile Redmi Note 11. Aceasta va însuma patru modele ce prezintă caracteristici oarecum noi, însă și un design ușor schimbat, față de ceea ce știam până acum – însă nici aici nu vorbim despre smodificări majore.

Conceptul de Xiaomi Redmi Note 11 va cuprinde, așa cum spuneam anterior, patru modele noi de smartphone-uri, ce se vor diferenția între ele prin câteva caracteristici care, în mod evident, vor influența prețul de achiziție al fiecărui model, în parte.

Cele patru telefoane ce vor fi lansate de Xiaomi

Seria cea nouă va cuprinde patru modele de telefoane mobile în care Xiaomi pare să-și fi pus mare nădejde, de vreme ce vorbim despre categoria „note”, extrem de apreciată printre utilizatori.

Așadar, vorbim despre:

  • Redmi Note 11S, care va costa 249 de dolari;
  • Redmi Note 11, cu un preț de achiziție dce pornește de la 179 de dolari;
  • Redmi 11 Pro (299 de dolari);
  • Redmi 11 Pro 5G.

În mod clar, modelul 5G are șanse să devină cel mai iubit dintre cele patru prezentate mai sus, dispunând de un procesor Snapdragon 695, conexiune 5G și 8 GB de RAM. Mai mult, modelul este echipat cu un ecran generos, din punct de vedere al dimensiunii (6,67 inch), e OLED (pe 1080p) și are o rată de refresh de 120 Hz.

Nici la capitolul cameră foto nu stă prea rău, dacă se poate spune așa, principala având 108 MP, în timp ce ultra-wide-ul 8 MP. Ce-i drept, la capitolul senzor de profunzime se putea mult mai bine de atât, însă ținând cont de prețurile relativ modeste pe care Xiaomi le practică, comparativ cu principalii săi competitori, putem spune că acesta e un compromis acceptabil.

De menționat că toate modelele din gama Redmi Note 11 dispun de baterii bune, de 5.000 mAh, ceea ce ar putea să asigure o autonomie de cel puțin o zi, în condițiile utilizării intense. Desigur, această baterie ar fi putut să reziste și mai mult de atât, dar trebuie să luăm în calcul display-ul generos, despre care vă vorbeam adineauri, sursă „mâncătoare” de energie, fără dar și poate.

Design-ul nou aduce un pic cu abordarea Apple.

De asemenea, toate modelele stochează până la 128 GB de fotografii, muzică, video și orice altceva mai vrei tu.

Lansarea oficială a noii serii Xiaomi Redmi 11 va putea fi urmărită la acest link:

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele